Çerkezköy Bakış - Halsizlik, bayılma hissi, sarılık, karın ağrısı şikayetleri ile İrmet Hospital'e başvuran Hanife Aktaş, Genel Cerrahi, Obezite, Diyabet Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Kesler tarafından muayene edildi. Yapılan muayenede; Aktaş’ın safra kesesindeki taşlardan bir kaç tanesinin ana safra kanalına düşüp kanalı tıkadığı tespit edildi. Safra bağırsağı atılamadığı için safra yolları iltihap oluşunca Aktaş’ın genel durumu hızla kötüleşti. Bunu üzerine hemen operasyon kararı alındı.
2 SAAT GEÇ KALSAYDI ÖLEBİLİRDİ
Op. Dr. Onur Kesler’in gerçekleştirdiği ameliyatta Aktaş’ın safra yolları açılarak iltihap ve taşlar temizlendi, safra kesesi alındı. Ameliyat sonrası Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Uzm. Dr. Dilek Köse ve Uzm. Dr. Yasin Esen gözetiminde 18 gün yoğun bakımda, 30 gün serviste yakın takip edildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Kesler, Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. İlhan Mavioğlu ve Anestezi ve Reanimasyon Uzmanları Uzm. Dr. Dilek Köse, Uzm. Dr. Yasin Esen'in takip ettiği Hanife Aktaş hayati tehlikeyi atlattı. Doktorlar, Aktaş’ın 2 saat daha hastaneye gelmekte gecikmesi durumunda hayatını kaybetme olabılığı olduğunu ifade etiler.
Yaklaşık 2,5 ay sonra tekrar sağlığına kavuşan Aktaş,  sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Şuan da ayağındaki bir yara nedeni ile hiperpolik oksijen tedavisi alıyor. Op. Dr. Onur Kesler; “Safra kesesi taşları yıllarca bir sorun çıkarmadan sessizce seyredebilir. Ancak günün birinde hastanın hayatına mal olabilecek çok ciddi hastalıklara da neden olabilir. Hastalarımızın tedavilerini geciktirmeden bir an önce yaptırmalarını öneriyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim