Çerkezköy Bakış - CHP’li Çerkezköy Belediyesi, yol sirkülasyon projesi kapsamında geçtiğimiz Haziran ayında Öztrak caddesini çıkış, Atatürk caddesini ise iniş yönü olarak belirleyerek tek yöne geçiş yaptı. Ardından geçtiğimiz Haziran ayında Öztrak caddesindeki orta refüjün kaldırılması için burada dikili bulunan 293 ağaç iş makineleri ile söküldü.  Geçtiğimiz Aralık ayında ise Çerkezköy Belediyesi ekipleri, Öztrak caddesine paralel olan Atatürk caddesinde ağaç söküm işlemlerine başladı. Yaklaşık 300 ağacın bulunduğu caddedeki ağaçlar ilk başta tamamen budandı. Ardından da Altıyol ile Pera kavşağında bulunan 200’e yakın ağaç söküldü. Daha sonra da kaldırılan orta refüje asfalt döküldü.

Tek yön uygulaması trafiği rahatlatmak yerine, daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise vatandaşların tepkilerine rağmen geri adım atmayarak tek yön uygulamasını sürdürdü.

Geçtiğimiz Salı günü belediye ekipleri, Atatürk caddesinde ara verilen ağaç söküm işlemine Pera ile Kipa kavşağı arasında bulunan 100 adet çınar ağacının sökülmesi ile devam etti. Ekipler vatandaşların tüm tepkilerine rağmen buradaki ağaçları da söktü ve cadde beton yığınına döndü.
Atatürk Caddesinden geriye ise yemyeşil halini gösteren bu fotoğraf karesi kaldı.

Editör: TE Bilisim