Çerkezköy Bakış - Cumartesi günü Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliğini ziyaret eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Hasan Hüseyin Yarlıgan ve beraberindeki muharip gazilerle sohbet ettiler. Sarıkamış şehitliğinden Çerkezköy’e şehitlik toprağı getirerek buradaki protokol ve STK’lara hediye eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, bu projenin çok anlamlı olduğunu ve devam edilmesi gerektiğini kaydetti.
“İÇİMİZ YARALANIYOR”
Yarlıgan, kendilerine gereken değerinin verilmediğini ve kendilerini gazi olarak tanımayanlara da kırgın olduklarını kaydetti. Yarlıgan, “Bize çok kez söylüyorlar, ‘Siz nasıl gazisiniz?’  ‘Nerenizden yaralandınız da kendinize gazi diyorsunuz?’ bu söylemler gerçekten içimizi yaralıyor. Gazilik ikiye ayrılır, bunlardan birincisi muharip gazi, diğeri ise malul gazi. Malul gazi herkesin bildiği gibi, girdiği savaştan yara alarak kurtulan. Muharip ise girdiği savaştan yara almadan kurtularak savaşın bitimini görenlerdir. Ama bunu çok insan bilmiyor” dedi.
“33 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ”
Yarlıgan’ı dinleyen Nigar Soyak, gazilere gereken önemin verilmesi gerektiğine değindi. ÇYDD’nin faaliyetlerinden de bahseden Soyak, 33 öğrenciye burs verdiklerini kaydetti. Karşılıklı sohbetin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

Editör: TE Bilisim