Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüslerinden plakası gazetemizde mevcut olan bir otobüsün camında ‘Bebek arabası yasaktır’ yazısının yer almasını Çerkezköy Bakış Gazetesi ‘Şaka gibi’ manşeti ile okurlarına duyurdu. Haber, Tekirdağ genelinde gündem oldu. Çerkezköy Bakış Gazetesini kaynak gösteren bazı internet siteleri de bu haberi yayınladı.

BAŞKAN ALBAYRAK’TAN AÇIKLAMA

Haberimizin sonuna “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Kadir Albayrak’ın kendi sorumluluk alanında olan bu skandal karşısında nasıl bir tepki koyacağı merak ediliyor.” sorusu yönelttik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi basın birimi, başkan Albayrak’ın açıklamasını mail yolu ile medya kuruluşlarına iletti.
Asılsız olduğu iddia edilen haberle ilgili başkan Albayrak, olayın Çerkezköy ilçesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma sistemine entegre edilen özel halk otobüsünde değerlendirildiğini belirterek “Belediyemiz toplu taşıma sisteminde çocuklu kadınlara, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık uygulanmaktadır. Büyükşehir Belediyemiz tarafından toplu taşıma araçlarında bebek arabasının yasaklanması söz konusu değildir.  Olay münferittir. Söz konusu araç sahada tespit edilmeye çalışılıyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim