Çerkezköy Bakış - Dün Kızılpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen halk toplantısına Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Kızılpınar Mahalle Muhtarı Ahmet Milli ve çok sayıda Kızılpınar Mahallesi’nde yaşayan vatandaş katıldı.

“BİREBİR MUHATAP OLMALIYIZ”

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, halk ile birebir muhatap olmaları gerektiğine vurgu yaptı. Ceylan, “Bizlerin asıl amacı ve gayesi huzurlu ve gerçek anlamda kamu hizmeti sağlamak. Kızılpınar Mahallemizdeki siz değerli vatandaşlarımızın görüşlerini almak için tüm kamu kurum müdürlerimiz ve jandarma komutanımızla buradayız.” dedi.

“TEKLİ EĞİTİME GEÇİYORUZ”

Vali Ceylan eğitim ile ilgili de şu ifadelere yer verdi: 2019 yılı itibari ile inşallah tekli eğitim hedefimize geçmiş olacağız. Kızılpınar Mahallemizde de ‘Eğitim Kampüsü’ için 80 dönümlük bir alan eğitime tahsis edildi. Bunların yanı sıra okuma yazma seferberliğinde de ülke genelinde okuma yazma anlamında üçüncü bulunuyoruz. Biz yüzde 98’lik okuma yazma oranımızı yükseltip ülke genelinde birinci olmak istiyoruz.

“UYUŞTURUCU İLE TOPYEKUN MÜCADELE ETMELİYİZ”

Ceylan, son olarak konuşmasında tüm vatandaşlara uyuşturucu ile mücadeleye davet etti. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Biliyorsunuz ki çağımızın en büyük belalarından biri uyuşturucu. Gençlerimizi bu illetten kurtarmak sadece güvenlik güçlerimiz ile olacak bir iş değil. Bu konuda hep beraber güvenlik güçlerimize destek çıkmalıyız” ifadelerine yer verdi.

YOLLAR KÖSTEBEK YUVASI

Vali Mehmet Ceylan’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan vatandaşlar tek tek şikayetlerini ve isteklerini sıraladı. Bir çok vatandaşın ortak şikayeti ise köstebek yuvası haline gelmiş Kızılpınar’ın yolları oldu. Vatandaşlar, belediyenin hizmetlerinden ve çocuk parklarının da temizlenmemesinden şikayetçi oldular. Özellikle Büyükşehir Belediyesi topluma taşıma araçlarının hizmetinin yetersiz olduğundan da bahseden vatandaşlar Vali Mehmet Ceylan’dan destek istedi. 

HASTANEDE 23.30’A KADAR HİZMET VERİLİYOR

Bazı vatandaşlar ise Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki hizmet eksikliğini dile getirdi. Bunun üzerine söz alan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Devlet Hastanesi’nin 23.30’a kadar poliklinik hizmeti verdiğini ve geceleri sıra alma işleminin son bulduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim