Çerkezköy Bakış- Aydeniz, 30 Mart 2014 yerel seçimlerini ardından göreve gelen CHP’li Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın 4 yıllık görev süresini, yaptığı yazılı basın açıklaması ile değerlendirdi. 

“ÇİLE OLARAK GERİ DÖNMÜŞTÜR”

Mahalli idareler seçimine 1 yıldan az bir süre kaldığını belirten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “Geçen 4 yıla baktığımızda Çerkezköy’de ve Tekirdağ genelinde belediyecilik hizmetleri adına yetersiz bilgi birikim ve hizmet anlayışı yüzünden karmaşıklık artmış, vatandaşımız beklediği hizmeti alamamıştır. Birçok ilden daha büyük bir kent olan Çerkezköy, başına buyruk ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla kaş yapayım derken göz çıkaran bir yönetime mecbur bırakılmıştır. Teknik bilgi ve donanımı yeterli olmayan bir yönetim şekliyle yapılmaya çalışılan hizmetler vatandaşa çile olarak geri dönmüştür.” dedi.

TEK YÖN ELEŞTİRİSİ

Çerkezköy’ün nüfusunun her geçen gün artığını belirten Aydeniz, “Dört yıl geride kalmasına rağmen ve her geçen gün nüfus yoğunluğunun artış gösterdiği ilçemizde otopark sorunu çözüme kavuşmadan yapılan tek yön projesi vatandaşımızın takdirinde sınıfta kalmış, sağlı sollu çift sıra parklar caddelerimizi tek şeride düşürmüştür. Okul giriş çıkış saatlerinde Atatürk Caddesinde trafik kilitlenerek uzun kuyruklar oluşmasına sebep olmuştur. Kızılpınar’ın çamuruna, Veliköylünün altyapı sorununa çare bulamayan belediye, çocuk parklarıyla ve yazın yaptığı konserlerle halkımızın gözünü boyamaya çalışmıştır.” ifadelerini kullandı.

“SENESİ DOLMADAN YENİLEME YAPILDI”

Kaldırımların sürekli yenilendiğine vurgu yapan Aydeniz, “Yenilenmeye çalışılan kaldırımlar uzun sürelerde tamamlanıp vatandaşa çile olmuşken, senesi dolmadan hepsinde yenileme ve tadilat yapılmaya başlanmıştır. Şehir içinde alakasız bir ucu çift yönlü caddelere çıkan bisiklet yolları ne amaçla yapılmıştır vatandaşımız bunu anlayamamaktadır. Kalitesiz işçilik ve malzeme ile yapılan işler kısa zaman içinde deforme olmuş tamir beklemektedir. Tepe Emlak konutları girişine yapılan kavşak daha bitirilmeden etrafındaki asfaltta büyük çukurlar oluşmuş, çirkin bir vaziyete bürünmüştür. Kızılpınar’ın sokakları karanlıkken, insanlar sokak aralarında yürüyemezken, Kızılpınar-Çerkezköy arasına lambalar dikilmiştir. Çerkezköy sokak aralarında doğru dürüst bir çalışma yapılmamış tüm sokaklar kasislerle dolmuştur.” diye konuştu.

“SOKAKLAR ÇAMUR, ÇUKUR”

Aydeniz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: Gelinen noktada Çerkezköy potansiyelinin çok altında hizmet almış, her alanda artan bürokrasi ve evrak yoğunluğu çözüm değil problem odaklı bir duruma gelmiştir. Tekirdağ Büyükşehir olduğunu idrak edememiştir. Sokaklar yine çamur, yine çukur, suyumuz yine kirli içilmez ve pahalıdır. Trafik yine yoğun, otopark çilesi artarak devam etmektedir. Yapılmaya çalışılan hizmetler Çerkezköylünün parasının israf edildiğinin göstergesidir. 4 yılda yapılması planlanıp yapılamayan hizmetler bir yıldan az bir süre kalmasına rağmen nasıl yapılacaktır merak ediyoruz. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak önümüzdeki bir yıllık süreçte her vatandaşımıza ulaşarak projelerimizle çözüm odaklı Milliyetçi Hareket Partili belediyeciliği nasıl yapacağımızı anlatarak inşallah önümüzdeki yerel seçimlerde Çerkezköy Belediyesi’ni Çerkezköylünün emrine teslim edeceğiz. Çerkezköylünün sorunlarını en iyi bilen parti olduğumuza eminiz. Buna göre hareket edip belediyeyi tekrar vatandaşlarımızın çözüm merkezi haline getirip tüm hizmetlerden en uygun, en olumlu şekilde faydalanmaları için canla başla mücadele edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle gelecek seçimlerin milletimize ve Çerkezköy’e hayırlı olmasını temenni ediyorum.
 

Editör: TE Bilisim