Çerkezköy Bakış - Başkan Akay, mahalle toplantıları kapsamında Kızılpınar Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Akay, burada mahallede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kızılpınar’ı 2014 yılı başında içme suyu hattı geçip, geri dolgu yapıldıktan sonra teslim aldıklarını belirten Belediyle Başkanı Vahap Akay, uzun süre bu çalışmanın traşe tamirleri ile uğraştıklarını, yağmurlarda derin çukurlar oluştuğunu belirterek, bunun nedeninin açılan toprağın geri doldurulması olduğunu ifade etti. 14 Temmuz 2016 yılında maliyeti 11 milyon TL’yi bulan kanalizasyon inşaatı temelini TESKİ ile beraber attıklarını kaydeden Akay, yaklaşık 20 ay boyunca Kızılpınar’da tüm sokaklarda 74 kilometre kazı yapıldığını, 3 bin metre civarında yağmur suyu inşaatı yapıldığını kaydederek, “Altyapı çalışması yüzde 95-96 seviyesine geldi. Büyük oranda tamamlandı, parsel bağlantıları yapıldıkça teslim ediliyor. Kızılpınar Mahallemizde yerleşim yerinin olduğu sokak sayısı 260, 15 cadde var. Bugüne kadar beton yol, asfalt yol yapılan sokak sayısı 75. Bugün itibari ile devam eden 45 sokak var. 1 ay içerisinde bitecek. Böylece 120’ye ulaşacak. Geriye 140 sokak kalıyor. 140 sokağın asfalt çalışmasını yapmak üzere Meclis’ten yetki aldık. 15 milyon TL borçlanmak üzere İller Bankası’nın kapısını çaldık. 1.5 ay cevap bekledik. Olumlu cevabın gelmeyeceğini görünce Meclis’ten bu ay yetki aldık. Özel Bankadan kredi almak için yetki aldık. Dosyamızı hazırladık. İhale dosyamız bitti. Haziran ayı başı gibi ihaleyi yapar, Haziran’ın ikinci yarısından itibaren 140 sokakta asfalt çalışmasını yapacağız” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR KALAN CADDELERİ YAPACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 15 caddenin 8 tanesinin sıkılaştırılmış beton yol çalışmasını yaptığını, bazılarının üzerine asfaltının da atıldığını ifade eden Belediye Başkanımız Akay,  “8 cadde tamamlandı. Terzi Caddesi’nin yüzde 30’u, Hürriyet Caddesi’nin %80’i bitti. Kalan 5 caddenin de ihalesi Cuma günü tamamlanıyor. Muhtemelen Haziran’dan sonra 1.5 ay içerisinde bu 5 caddedeki çalışmalar tamamlanacak” açıklamasını yaptı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçtiğimiz Ocak ayında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da katıldığı toplantıda, çukur içinde olan ve her yağmur yağışında çamur deryasına dönen Kızılpınar Mahallesinde altyapı çalışmalarını yüzde 76’sının bittiğini, üst yapı çalışmalarının ise Temmuz ayında tamamlanacağını belirtmişti. Akay ise, son yaptığı açıklamada yaz sonuna kadar yol sıkıntısının biteceğini kaydetti.

Editör: TE Bilisim