Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonuna oluşturulan fuara Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Yalçın Memiş, İlçede bulunan diğer okulların müdürleri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Yalçın Memiş yaptı. Memiş, “Fuarımızda 5 öğretmen ve 40 öğrenci tarafından 6 aylık bir sürede hazırlanan 1 bilişim, 5 teknoloji tasarım, 17 fen bilgisi olmak üzere toplamda 23 proje bulunmaktadır. Bilim fuarı, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğretim metodudur. Bilim fuarı, çevreye bilimsel bir gözle bakmamızı sağlar, kendi yaratıcılığımızın farkına varmamızı, yeni beceriler geliştirmemize ve merak ettiğimiz konular hakkında bilgi sahibi olmamıza katkıda bulunur. Bu ortamda araştırmalarını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiklerini başkaları ile paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşamaktır. Çağımızın yeniliklerine ayak uyduracak nesilleri yetiştiren öğretmenlerimize emekleri için çok teşekkür eder, fuarda görev alan öğrencilerimizin de ileriki yaşamlarında başarılı olmalarını dilerim.” diye konuştu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Fuarın danışman öğretmenleri, Meryem Uslu Tıkıç, Gamze Kula Can, Fatma Ekin, Öznur İş ve Hacer Koç’a Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından plaket takdim edildi. Plaket töreninin ardında “Bilim Fuarı” açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminden sonra ise protokol ile birlikte projeler öğrencilerin anlatımı ile incelendi.

FUARIN GÖZDESİ DEVASA KÖPÜKLER

Fuarın ilk incelenen ürünü olan “devasa köpükler” projesi ziyaretçiler tarafında büyük bir ilgi ile izlendi. Projeyi anlatan öğrenciler, “Hidrojen peroksit, sıvı sabun, potasyum iyodür, gıda boyası, uzun plastik borudan oluşan projede hazırlanan karışım sonrasında, potasyum iyodür, hidrojen peroksidin parçalanması için iyi bir katalizördür ve reaksiyonu hızlandırır. Bir anda açığa çıkan oksijen gazı sıvı sabunu aniden köpürtür. Sonuç olarak devasa köpükler meydana gelir.” Dediler.

Editör: TE Bilisim