Çerkezköy Bakış - Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon öğrencinin girdiği 2018 LGS’nin sonuçları açıklandı. Çerkezköy Gülerçin Koleji Okul Müdürü Ömer Kürklü, LGS’de elde ettikleri başarıları değerlendirmek için okul binasında basın toplantısı düzenledi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN YÜZDE 60’I FEN LİSELERİ’NE YERLEŞİYOR”


Kürklü, Çerkezköy Gülerçin Koleji’nin 9 yıllık eğitim öğretim süresi içerisinde birçok Fen Lisesi’ne öğrenci gönderdiklerini ifade ederek, “Trakya Bölgesi’nin öncü eğitim kurumlarından olan Gülerçin Koleji başarıları ile farkını ortaya koydu. 9 yıllık eğitim – öğretim sürecinde her yıl 8. sınıftan mezun ettiğimiz öğrencilerin yüzde 50 – 60’ı Fen Liseleri’ne yerleşiyor. Galatasaray Lisesi, Atatürk Fen Lisesi, Çapa Fen Lisesi, Tekirdağ Ebru Nayim Lisesi, Çorlu Fen Lisesi, Silivri Fen Lisesi, Edirne Fen Lisesi, Çanakkale Fen Lisesi, Vefa Lisesi gibi Türkiye’nin nitelikli liselerine yerleştirdik. Bu yıl da okulumuz öğrencilerinin Türkiye’nin seçkin liselerine yerleşeceğinden şüphemiz yok. Bölgenin akademik ve sosyal anlamda parlayan yıldızı olan Gülerçin Koleji, alanında uzman eğitim kadrosu ile yoluna devam ederek daha iyi başarılar için çalışma ve planlamalarına devam ediyor. 2 Haziran 2018 tarihinde yapılan liselere geçiş sınavı sonuçları açıklandı. Değişen sisteme çok hızlı bir şekilde entegre olarak öğrencilerimizi planlı ve programlı giderek en iyi şekilde sınava hazırladık. Okulumuz, bu yıl ilk kez yapılan ve zorluk derecesi ile son yıllara damgasını vuran sınavda güzel başarılar elde etti. Bir sene boyunca özverili çalışan öğrencilerimiz emeklilerinin karşılığını alarak veli ve öğretmenlerini mutlu ettiler. Bu başarıda emeği geçen ve bizlere bu gururu yaşatan tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” dedi.

TERCİH DÖNEMİ


Resmi sonuçlara göre 55 kişinin girdiği sınavda, toplamda 30 öğrenci yüzde 10’luk dilimin içerisine girdi. Yüzde 0-1’lik dilimde 3, 1-3’lük dilimde 8, 3-5’lik dilimde 5, 5- 10’luk dilimde ise 14 öğrenci yer aldı. Kürklü, “Yaklaşık 30 öğrencimizin bu ortalamalar ile Fen Liselerine yine yerleşeceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. Öğrenciler, 2-13 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini gerçekleştirecek. 30 Temmuz tarihinde ise tercih sonuçları açıklanacak. 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı ise 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Editör: TE Bilisim