Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP’nin adayı Vahap Akay’ın Kızılpınar Mahallesi’ndeki seçim irtibat ofisinin açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin büyükşehir adayı Kadir Albayrak da katılarak Akay’a destek verdi.

“KIZILPINAR GÜZEL OLMUŞ”

Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kızılpınar Mahallesi’nin 5 yıl önceki hali ile şimdiki halini görünce Kızılpınar’ın güzel olduğunu kaydetti. Albayrak, “Çerkezköy’de önceki gün yine bir seçim ofisi açtık, başkanımız tekrar bizi Çerkezköy’e davet etti ve yine geldik. Sayın Vahap Akay beni de Çerkezköy sevdalısı yaptı. Kızılpınar Mahallesi’ne her geldiğimizde çamur içindeydi. Sonra söz verdik kendimize, Kızılpınar’ın makus talihini değiştireceğiz dedik. Geçen hafta Kızılpınar’ı bir gezdim, gerçekten güzel olmuş. Çerkezköy’ün nüfusunun 200 bin olabileceğini ön görerek 90 kilometre altyapı yaptık. Bunun yanı sıra Kızılpınar Mahallemize bir de okul yapalım dedik ve okul kazandırdık.” diye konuştu.

HAYDİ HODRİ MEYDAN!

Albayrak, konuşmasının devamında Cumhur İttifakının AK Partili Tekirdağ Bğüyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’a soru sordu. Albayrak, “AK Parti adayına bir soru sordum; Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirsen, sana derlerse ki yukarıdan bir yerlerden, ‘bırak bu görevi’ diye, ne yapacaksın, dedim. Daha cevap alamadım. Ben kendi cevabımı kendim vereyim; bana Kızılpınar halkı, Çerkezköy halkı, Tekirdağ halkı bu görevi verdiği zaman, dürüst bir şekilde yapıyorsam, gayet güçlü bir şekilde, başarılı hizmet yapıyorsam, bana Genel Başkanım bırak derse bırakmam diyorum! Bu görevi halk verir ve sadece halk alır. Genel seçim ve referandum olmak üzere hep yerel üzerinden siyaset yapmak istedi muhalefet ama biz yapmadık. Biz bugünü bekledik ve şimdi siyaset yapma zamanı. Haydi hodri meydan.” dedi.

“HOR KULLANIŞMIŞ BİR KIZILPINAR MAHALLESİ TESLİM ALDIK”

Albayrak’ın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay kürsüye geldi. Başkan Akay, göreve geldiklerinde hor kullanılmış bir Kızılpınar teslim aldıklarına vurgu yaptı. Akay, “Biz göreve geldiğimizde Kızılpınar Mahallesi’nin içler acısı halini gördüğümüzde kendimize söz verdik ve dedik ki, bu hor kullanılan mahallemizi çamurdan, tozdan, topraktan kurtaracağız. Kızılpınar’da içme suyu hattı geçtikten sonra teslim aldığımız çamurlu yolları için 2015 yılında bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya biz hiç altyapıya dokunmadan üst yapıya başlayacaktık, ya da zor olanı tercih edecektik. Büyükşehir Belediye Başkanım dedi ki, ‘Bizim Çerkezköy’ün çocuklarına, Kızılpınar’ın geleceğine sözümüz var. Korkmayacağız, altyapıya gireceğiz’ dedi. Korkmadan Kasım 2016 tarihinde ilk kepçeyi vurduğumuz Kızılpınar mahallemizde Kızılpınar’ın 17 caddesi, 310 sokağında 85 kilometre kanalizasyon, 90 kilometre altyapı yatırımı ile son yılların en büyük altyapı yatırımlarını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum.” dedi.

“KANKAN, 50 MİLYON KAMU BORCUN VAR DEDİ”

Başkan Akay, Cumhur İttifakının AK Partili Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın bütçe eleştirilerine de sert tepki gösterdi. Akay, “Birileri kalkmış Çerkezköy Belediyesi’nin bütçesi ile ilgili rakamlar söyleyip duruyor. Neymiş, 166 Milyon TL bütçe varmış. Sayın aday, bütçenin ne olduğunu doğru anlayacaksın, sonra konuşacaksın. 166 Milyon TL’nin tamamının yatırım bütçesi olmadığını pekala biliyorsun ancak Vahap Akay bunları konuşmasın diye başkalarının kafasını karıştıracaksın. Bak sana bir hikaye anlatayım sayın aday, senin eski belediye başkanın, yakın arkadaşın, kankan (Ali Ertem) 2005 yılından 2013 yılına kadar Çerkezköy Belediyesi’nin, vergi dairesine, SSK’sına, Kalkınma Ajansına, kamuya bir lira para ödemeden 30 Mart’ta anahtarı bize teslim etti 50 milyon borcun var gözün aydın dedi. Bundan haberin var mı senin?” dedi.

“KAFALARI KARIŞTIRMA, HESABIDA ŞAŞIRTMA”

Akay, AK Partili Belediye döneminden kalan borçları aksatmadan ödedikleri ve yatırım noktasında ödenen bedel ile her mahalleye spor salonu yapabilecekken yapamadığını söyledi. Akay, “Şimdi son 5 yılda hem belediyenin borcunu aksatmadan ödedik, hem de 2005-2013 yıllarının kamu borcunu ödedik. 40 milyon TL borç ne demek onu da anlatayım; İstasyon Mahallesi’nde yıllarca atıl halde duran ve gençlerin elinden alınan o salonu biz 29 Ekim Spor Kompleksi yaptık. Yaklaşık 5 milyon TL’ye yaptığımız bu salondan her mahalleye yapardık ama senin yüzünden yapamadık. Yani kafaları karıştırma,  hesabı da şaşırtma.” diye konuştu.

“AYIRARAK DEĞİL SARILARAK SİYASET YAPTIK”

Her ofis açılışına binlerce vatandaşın katıldığı ve bu kalabalığın ne demek olduğunu bilmediklerini söyleyen Akay, “Diyor ki adayımız, Vahap Akay hiçbir şey yapmadı, kendisine oy veren bir iki mahallede parktan başka bir şey yok. Şimdi, ayırarak siyaset, ayrıştırarak siyaset, sen diyerek siyaset, ben diyerek siyaset adamın ruhuna işlemiş. Ben nereden bileceğim kim bana oy vermiş, kim oy vermemiş. Ben Çerkezköy’de yaşayan 167 bin vatandaşa kucak açmışım. Bugüne kadar kimseyi ayırarak değil, sarılarak siyaset yaptım. O yüzden burada bu meydanda bu insanlar var. Bu kalabalıkların ne demek olduğunu bilemezler, biz milletimizin gönlüne girdik gönlüne.” dedi.

Editör: TE Bilisim