Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesinden yapılan açıklamada, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede öğrenci taşımacılığı yapan J Plaka sahipleri ile bir Kıvanç Kıraathanesi’nde bir araya geldi. Açıklamada, Akay’ın J Plaka taşımacılığı yapan şoför esnafının sorunlarını ve taleplerini dinlediği belirtildi. Burada Akay, yaptığı konuşmada Tekirdağ ve Çerkezköy’ün 5 yıldan beri Büyükşehir statüsü ile yönetildiğini belirterek, “30 Mart 2014’ten önce J, S, M plakalar ilçe Belediye Meclis kararları ile veriliyordu. Bu tarihten itibaren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile tanıştık” ifadelerini kullandıktan sonra öğrenci, personel taşımacılığı yapan şoför esnafının sorunlarını, sıkıntılarını yakinen takip ettiğini ve çözmeye çalıştığını ifade etti.

MAĞDUR ETMEDEN ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ

Çerkezköy’ün Tekirdağ’ın 3. büyük ilçesi olduğunu belirten Akay, gerek öğrenci taşımacılığı ve gerekse de servis taşımacılığının yoğun olarak yaşandığı bir ilçe olduğunu ifade ederek, “Yaptığınız iş çok zor ve meşakkatli bir iş. Yasalardan, yönetmeliklerden yaşadığınız sıkıntıları biliyorum. Önümüzdeki dönemde yönetmelikten kaynaklanan sorunlarınızı kalem kalem sizler ile konuşarak değerlendirip, sizleri mağdur etmeden çözümler üreteceğiz” dedi.

KORSAN İLE KARARLI MÜCADELE EDİLECEK

S plakada alınan ‘Bölgesellik’ kararını önümüzdeki dönem J plaka içinde savunacaklarını ve korsan taşımacılık ile kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirten Başkan Akay, korsan ile mücadelede zabıta ve emniyetin ortak hareket etmesi, uygulama ve denetim yapmasının zaruri olduğunu belirterek, bu konunun bizzat takipçisi olacağını açıkladı.

GEREKİRE SİYASİ BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM

Çerkezköy’ün, Çerkezköy esnafının hangi hakkı, hukuku varsa bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada koruyup, kollamaya devam edeceğini belirten Akay, gerekirse bunun için siyasi bedel ödemeye de hazır olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim