Çerkezköy Bakış - Kentpark 2’nin açılışına CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut, BBP İl Başkanı Turan Demircan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ÇERKEZKÖY İÇİN GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞAN İKİ TANE BAŞKANIMIZ VAR”

Program, konuşmaları ile başladı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun “Çerkezköy için gece gündüz demeden çalışan, önce altını, sonra da üstünü güzelleştiren iki tane başkanımız var. Kent Park gerçekten de önemli ve güzel bir yatırım. Burası Çerkezköylülerin ailesi ile birlikte vakit geçirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri bir alan haline geldi. Ben bu tesisin yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay olmak üzere bütün herkesi tebrik ediyorum” dedi.

“ÇERKEZKÖY HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”

Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise, “Ben 20 yıldır Çerkezköy’deyim. Çerkezköy’ü ve Çerkezköylüleri çok seviyorum. Çerkezköy her şeyin en iyisini hak ediyor.  Beş emek dolu, hizmet dolu yıl geçti. Başta kurucu başkanımız Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere ilçe belediye başkanlarımız hizmet dolu beş yılın altına imza attılar. Tekirdağ’ımızın çevresini değiştirdiler, değiştirmeye de devam ediyorlar. Bunun için sadece enerji yetmiyor, sevda lazım. O kentle yatıp, o kentle kalkmak lazım. Hayaller lazım ve kimseyi kimsenden ayırt etmeden çalışmak lazım. Bu parkı Çerkezköy’e kazandıran belediyemizi sizlerin huzurunda tebrik ediyorum.” dedi.

TEBRİK ETTİ

Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ise yaptığı konuşmada, Çerkezköy Kent Park’ı ilçeye kazandırdıkları için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı tebrik etti.

“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIZ DEDİK”

Törende Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bir konuşma gerçekleştirdi. Akay, “Bizler 5 yıl boyunca bu topraklara huzurla, gururla, mutlulukla hizmet ettik. Ve 5 yıllık mücadelenin sonunda gönül birlikteliği yakaladığımız siz değerli hemşerilerimle birlikte meydanlarda buluşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gururu ve mutluluğu bizlere yaşattınız, Allah hepinizden razı olsun” dedi. 8 Nisan 2014 tarihinde belediye binası’nın kapısından içeri girerken bir söz söylediğini belirten Akay, “Dedik ki yakamızdaki parti rozetini çıkartıyoruz, biz bugünden sonra herkesin Belediye Başkanı olacağız. O anlayışla 5 yıl boyunca mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı bu topraklara Kadir Başkanımla beraber el ele, kol kola, omuz omuza hizmet verdik” ifadelerini kullandı.

“İÇİNE KAPANMIŞ BİR ÇERKEZKÖY TESLİM ALDIK”

2014 yılında bütçesinin yüzde 120 oranında borcu olan ve kamu borçları 10 yıl boyunca ödenmemiş bir belediye teslim aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Aldığımız mirasta kanalizasyonları derelere akan, ani su baskınlarını bu bölgede dahi yaşayan, ilgisiz bırakılan, metrekareye 28 kilo yağmur yağdığında yüzlerce ev ve iş yerinin sular altında kaldığı bir Çerkezköy’dü. Pazar Yeri köhnemiş, mesire alanları elden gitmiş, spor alanlarını hayvan barınağı olarak teslim etmiş, vatandaşına küsmüş, parkları-bahçeleri zaptedilmiş, içine kapanmış bir Çerkezköy teslim aldık” dedi.

Akay, “Teslim aldıktan sonra adım adım başlayan, durmadan devam eden mücadele 2019 Mart bugünlere kadar devam etti. Bizler, bıkmadan, usanmadan, üşenmeden her sabah ‘Bismillah’ diyerek göreve başladığımız o günlerden bugünlere kadar geldik. Kadir Başkanımla birlikte bu toprakların altına, üstüne hizmet ettik. Metrekareye 28 kilogram yağmur yağdığında yüzlerce evin ve iş yerin sular altında kaldığı Çerkezköy 78 kilogram yağış gördü ‘Bana mısın’ demedi. Yatırımı toprağın altına gömmekten korkmadı, sakınmadı ve bu toprakların altına hizmet ettik. Kanalizasyonları dereye akan bir Çerkezköy vardı. Bu kaderden Çerkezköy’ü kurtardı Kadir Albayrak. Daha sonra Kavak Dere bataklığa dönmüş, koskoca bir mahallesi kokular altında bırakılmış, suratına bakılmamış alanlara Kadir Albayrak imzasını attı ve o Kavak Dereyi ıslah etti. Sonra 29 Ekim Spor Kompleksine dönüştürdük hayvan barınağı’nı. Köhnemiş pazar yerini yan tarafta gözüktüğü gibi modern bir pazar yerine dönüştürdük. Kızılpınar’ı 90 kilometre kazdık. 250 sokak, 17 caddesinin üstyapısını bitirdik, vatandaşlarımıza hizmeti gösterdik. Bıkmadık, devam ettik. Veliköy’de Düğün Salonu, arkamızda Kültür Merkezi, aydınlatma çalışmaları, pazar yerleri, spor alanları, dere ıslahları. Çerkezköy’ün 118 noktasında zapt edilmiş parkları, bahçeleri vatandaşlarına, annelerine, çocuklarına, kadınlarına teslim eden bir Çerkezköy ortaya çıkardık. 5 yıl boyunca bu topraklara bıkmadan, usanmadan adım adım, sokak sokak, kapı kapı hizmet etmenin mutluluğunu, gururunu meydanlarda binler ile paylaşıyoruz.” dedi.

“GÖNÜL BAĞLARINI BİRBİRİNE BAĞLADIK”

Doğumdan ölüme, iyi günde kötü günde bir belediye olarak mutlu anı, acıyı, kederi paylaştıklarını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bir bebek dünyaya geldiğinde hayırlı olsun diyen, kandili kandil şekeri ile hatırlayan, Ramazan’da iftar sofraları kuran ve binleri aynı sofrada buluşturan, konuyu komşuyu aynı sofrada buluşturan bir anlayışla, camilerimize, cem evimize sahip çıkan, okul alanları için yer açan, yol açan, kurumlarla iş birliği içerisinde bu toprakların çocukları 65 kişilik sınıflarda değil 25 kişilik sınıflarda okusun diye bir 5 yıllık mücadele geçirdik. Bizler 5 yıl boyunca iğne oyası gibi nakış nakış işlediğimiz Çerkezköy’de aramızdaki gönül bağlarını birbirine bağladık. O gönül bağları bugün meydanlarda bizleri birbirimiz ile buluşturuyor. Dolayısı ile bizler 5 yılda yaptıklarımızı paylaşıyoruz. İnşallah yeni 5 yılda, Çerkezköy’ün yeni geleceğinde yeni hedeflerle yolumuza devam edeceğiz. Kentpark’ın içinde bu iki Astsubay Lojmanlarını da yıkıp, kazandıracağız bu alanı. Yeni Meydan Altı Otoparkları ile, Altıyol Kavşağı’nın yeni düzenlemeleri ile, buradan otogara geçecek yeni Yaya Üst Geçidi ile, eksik yaptıkları Atatürk Viyadüğü’nün yaya genişletme çalışmaları ile, yeni düğün salonları ile, parkları ve bahçeleri ile, bilim merkezleri ile el ele, kol kola, yan yana, omuz omuza 2024’e gideceğiz. Bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

“SEN PARANA PARA KATMAKTAN ANLARSIN”

Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuya’yı sert bir dille eleştiren Akay, “Arkadaşlar aday oldular eleştirilere başladılar. ‘Bunlar bir şey yapmadılar’ dediler. İthal danışmanları var, ithal danışmanları. Şehrini tanımayan ithal danışmanlar eşliğinde, sokağını bilmeyen Belediye Başkan adayına dediler ki ‘Bunlar hiçbir iş yapmadı, sen öyle söyle’ dediler. Sonra çıktım dedim ki ‘Elinizden tutar sokak sokak gezdiririm, mahcup olursun.’ Sonra çevirdiler.  Geçen gün ‘O kısa pantolonla gezerken ben ticaret yapıyordum’ demiş. Doğrudur. Ben kısa pantolonla burada maç yapıyordum, burada futbol sahası vardı. Ben kısa pantolonla maç yaparken, sen ticaret yapıyordun. Sen sadece ticaretten anlarsın. Parana nasıl para katacaksın, malına nasıl mülk katacaksın, kayıtsız şartsız ne pahasına olursa olsun sadece para kazanmaktan anlarsın.  Şimdi o kısa pantolonlu dediğin çocuğu bu millet 5 yıl evvel kendine belediye başkanı etti. O kısa pantolonlu çocukta 5 yıldır bu millete hizmetkarlık ediyor.” diye konuştu.

“ÇERKEZKÖY’Ü TANIMIYORSUN”

Kozuva’nın Çerkezköy’ü tanımadığını, sokaklarını bilmediğini ifade eden Akay, “Dedim ki, ‘Arkadaş ben 5 yıldır Çerkezköy’ün sokaklarında, mahallelerinde beni yalnız başına yürürken, bir esnafta çay içerken görebilirsin, vatandaşı ile dertleşirken, paylaşırken görebilirsin. Bir düğünde oynarken görebilirsin, bir taziye evinde taziye verirken görebilirsin. Allah aşkına 6 yıldır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanısın. Seni bu sokaklarda gören var mı? Allah aşkına söyleyin’ dedim. Şimdi suratına bakmadığın vatandaşın elini sıkmaya çalışıyorsun, öpmediklerine sarılmaya çalışıyorsun. Sarılmadıklarını kucaklamaya çalışıyorsun.  Yemezler arkadaş yemezler! Göreve başlarken arkadaşların sana bu lafı et dediler ettin. Anladık Çerkezköy’ün park ve bahçeleri nerede bilmezsin. Kızılpınar’ın Hacı Yakup Caddesi neresi, Osmanlı Caddesi neresi, Malkoçoğlu Caddesi nerede bilmezsin. Fatih Caddesi neresi, Kavak Dere nerede bilmezsin. Çünkü tanımazsın. Böyle başladığın bir vazifede anladık Çerkezköy’ü tanımıyorsun.  Ama arkam Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası binası. 6 yıldır burada başkansın, makam odan aynı bu tarafa bakıyor. Burada çamur deryaları olurdu, burada bataklık olurdu, su basardı. Köhne bir pazar yeri modern bir pazar yerine dönüştü. Burada böylesine güzel bir Kent Meydanı ortaya çıktı.” diye konuştu.

“ADINI ANAMAZSIN AMA BEN HAYKIRA HAYKIRA ANAYIM”

Kozuva’yı eleştirmeyi sürdüren Akay, “Karşıda, hemen karşı da adını anamazsın ama ben haykıra haykıra anayım Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi orada. Adını anamadığın Atatürk Kültür Merkezi’ni de mi göremedin? Pazar Yerini, Kentpark’ı, aydınlatmayı da mı göremedin be mübarek.” dedi. 5 yıl boyunca hiçbir parti ayrımı yapmadan bu topraklarda yaşayan herkese vatandaş gözü ile baktıklarını ve bu anlayışla hizmet ettiklerini belirten Akay, “Ayrımız gayrımız olmadı. Beraber üzüldük, beraber ağladık. Beraber sevindik, meydanlarda beraber buluştuk. Şimdi yeniden meydanlarda buluşacağız, el ele, kol kola geleceğiz. 5 yıllık mücadeleyi küçümseyenlere, göremeyenlere 31 Mart 2019’da vatandaşlarımız yapılan hizmetlerin neler olduğunu gösterecek. Ben buna inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“BEN TEK GELECEĞİM”

Tüm adaylara aynı yerde açık oturum teklifini yineleyen Akay, “Tüm ortamda tüm adaylarla yan yana, kol kola, isterlerse tarafsız alanda, isterlerse taraflı ÇTSO Konferans Salonu’nda buluşmaya hazırım. Ben tek geleceğim. Yürüye yürüye geleceğim. Kendileri kimlerle gelirse gelsin. Danışman yok, yardımcı yok. Herkesi o toplantıya davet ediyorum” dedi.
Akay, Kent Park’ı Çerkezköy’e kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür etti.

“DOĞALGAZI, ELEKTRİĞİ YÜZDE 30 AZALTSINLAR, BEN SUYU YÜZDE 60 AZALTACAĞIM”

Çerkezköy Kent Park 2. etap açılış töreninde son konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Albayrak, “Buraya iki kitap ile geleceğiz. Bir kitap yaptıklarımızdan diğeri ise yapacaklarımızdan oluşacak. Çerkezköy’e yapacaklarımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Birincisi Bağlık viyadüğümüzün projesi hazır, derhal işleme koyacağız. İkincisi Çerkezköy Atatürk Caddesinde yaya yolunu genişleteceğiz. Tepe kavşağı, altı yol kavşağı, katlı otopark, meydan altı otoparkı, Kavakdere mesire alanı, bilim merkezi ve gezegen evi, sosyo kültürel aş evi ve öğrenci yurdu yapacağız. Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bugüne kadar sayın başkan ile beraber 1804 gündür sizlere hizmet ettik. Bizler yaptıklarımızın hesaplarını da birer birer veriyoruz. Tekirdağ’ın 11 ilçesine, 354 mahallesine, 6 bin 313 metrekare arazisine, bin 90 caddesine, 10 bin 500 sokağına, 265 bin 500 caddesine ve 1 milyon 27 bin 926 nüfusa hizmet yapmanın hesabını vereceğim. Hizmet böyle verilir. Suyu yüzde 50 azaltacağım diye değil. Onlara bir teklifim var. Doğalgazı, elektriği yüzde 30 ucuzlatsınlar bende suyu yüzde 60 ucuzlatacağım. Ben oy alayım diye böyle şeyler olmaz. 30 Büyükşehirde su pahalılığında 19. sırada bulunuyoruz. Bahane uydurmaya gerek yok.” dedi.

“BAKANLAR KURULUNU TEKİRDAĞ’A TOPLASANIZ ÇERKEZKÖY VAHAP AKAY’IN TEKİRDAĞ KADİR ALBAYRAK’IN”

Albayrak, “Biz hizmet üretmeye devam ederken onlar sürekli laf üretmeye devam ettiler. Ben bakıyorum her hafta bir bakan geliyor. Ama yetmez. Bakanlar Kurulunu Tekirdağ’da toplasanız Çerkezköy Vahap Akay’ın, Tekirdağ Kadir Albayrak’ın olacak inşallah. Biz boş laflarla değil hizmetlerimizle konuşuyoruz. Allah kısmet ederse önümüzdeki dönemde yetkiyi sizlerden alırsak, 1 Nisan sabahı aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu gün burada bu güzel projemizin açılışını yapıyoruz. Ama Çerkezköy’e yetmez önümüzdeki hafta da Kültür Merkezimizin açılışını yapacağız. Sizleri oraya da davet ediyorum. Bu parkın siz Çerkezköylülere hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Çerkezköy Kent Park 2. Etap açılış töreni yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen kurdele kesimi ile son buldu.

Editör: TE Bilisim