Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de bir dizi programa katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, KAGEDER’in açılışına katıldı.

GENİŞ KATILIM

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mülahim Kuru, MHP Tekirdağ İl Başkanı İlker Yücel, Cumhur İttifakı AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ve çok sayıda dernek üyesi ile kadın katıldı.

“GURUR DUYUYORUZ”

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği adına açılış konuşması yapan Dilek Akkoyun yaptı. Akkoy’un kendileri için önemli olan günde yanlarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in olmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

DÖNMEZ: 365 GÜNÜN TAMAMINDA ANMALIYIZ

Programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, sadece 8 Mart tarihinde değil yılın her günü kadınları anmak gerektiğini söyledi. Dönmez, “Anadolu’muzun bir köşesinde için vatan sevgisi dolu kadınlarımızın bir araya gelmesi. 8 Mart’ta burada tekrar anılması bizi son derece memnun etti. 356 günün tamamında kadınlarımızı anmamız gerekiyor. Eğitim önemli, okullarımız daha çok normal eğitim veriyor. Hepimiz değerler eğitimini hep ailemizden alıyoruz, çoğunlukla da annelerimiz. Savaşmışız yıllar boyu kadınımız hep yanımızda olmuş. Bugünkü teknik tabirle lojistik destek. Peygamber Efendimizin ilk eşi Hatice Validemiz, tüccardı. Ayşe Validemiz ilmi ile bu kadar örnekleri çoğaltmak mümkün. Ama nedense bir dönem bunları çok fazla konuşmamışız ve kadınlarımızı belli kalıplar arasında göstermişiz. Çok geri gitmeye gerek yok 28 Şubat sürecinde yaşananları bir çoğunuz hatırlayacaktır. Başörtüsü yüzünde birçok kadınımız eğitimlerine, işlerine engel olundu. Yasaklar kalktı Türkiye geri mi gitti? Hayır. Bazılarının kafasının içerisinde camdan kalıplar var, onları kırmamız lazım. Kırarsak herkes barış içerisinde olur. Elbette ki bütün görüşlerimizin aynı olması gerekmez. Farklı görüşler her zaman için zenginliğimizdir.” dedi.

KADININ ELİNİN DEĞMESİ GEREKİYOR

Bakan Dönmez, hayatın her alanına kadın elinin değmesi gerektiğini söyleyerek, “İstihdam konusunda gerilerde olduğumuzun farkındayız, siyasetin içerisinde de istenilen seviyede değil. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 1934’te kadına seçme ve seçilme hakkını vermiş. Çağdaş ülkelerin çok daha önünde bir hak. Ona rağmen istediğimiz seviyede değil. Gerek iktisadi, sosyal hayatta kadının elinin değmesi gerekiyor.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından KAGEDER derneğinin açılış kurdelesi kesildi ve Bakan Fatih Dönmez, derneğin anı defterini imzaladı.

Editör: TE Bilisim