Çerkezköy Bakış - Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan ve Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Demircan, “Büyük Birlik Partisi olarak 30 Büyükşehirde ve Güneydoğuda Cumhur ittifakını destekliyoruz. Diğer yerlerde ve tüm Büyükşehirlerin ilçelerinde ise kendi adaylarımızla seçime giriyoruz.” dedi.

“ÇERKEZKÖY HALKINDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ”

Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva’nın Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda düzenlenen meclis üyesi aday ve proje tanıtım toplantısında konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, Kozuva’nın projeleri arasında yer alan hamam projesine değinerek, “Çerkezköy’ün kırklanmaya ihtiyacı var. CHP belediyesinden alındıktan sonra buna ihtiyaç var. Bu proje cidden çok güzel.” demişti. Özcan’n bu gafı büşyük tepki toplarken, bir tepki de Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan’dan geldi. Demircan, “Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mestan Özcan’ı yaptığı gaftan dolayı tüm Çerkezköy halkından özür dilemeye davet ediyoruz.” dedi.

“İSTİKLAL MARŞIMIZ BUGÜN 98 YAŞINDA”

12 Mart tarihinin önemli bir gün olduğunu belirten Demircan, ”Bugün, İstiklal Marşı'nın kabulü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı Anadolu'da Milli Mücadele devam ederken yazdı. Kurtuluş Savaşı'nın amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getirdi. İstiklal Marşımız bugün 98 yaşında. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın." dedi.
12 Mart tarihinin Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu olduğuna da vurgu yapan Demircan, “Çerkezköy, Erzurumlu vatandaşların kardeşçe bir arada yaşadığı bir yer. Erzurumluların bu mutlu ve tarihi gününü kutluyorum.” dedi.

“ANADOLU ATEŞİNİ ÇERKEZKÖY’DE YAKTIK”

Seçim çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Büyük Birlik Partisi (BBP) Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut, Anadolu ateşini Çerkezköy’de yaktıklarını belirterek, “Halkımızın büyük bir teveccühü var. İnandık. Başaracağız. Bütün milliyetçi ve muhafazakâr oylara talibiz. Çerkezköy, Anadolu seçmeninin yoğun olduğu bir ilçe. Bende Anadolu’dan gelmiş bir kişiyim ve bütün Anadolu seçmeninin oyuna talibiz. Kapı kapı geziyoruz. Devletin milletin beka sorunu olduğu her dönemde devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da olacağız. Ancak bu seçimler yerel seçimdir. Onun için yerel yönetimlere talibiz.” dedi.

“ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

12 Mart tarihinin öneminden bahseden bulut, “İstiklal Marşı'nın Türk milletinin ruhuna örülmüş bağımsızlık marşı olduğunu söyledi. Türk milletinin şanlı bir mazisi bulunduğunu ifade eden Bulut, İstiklal Marşı'nın da milli karakteri, tarihi, imanı ve milli mücadele günlerinin heyecanını taşıdığını belirtti. İstiklal Marşı'nı sevmenin ülkeyi sevmek, İstiklal Marşı'na sahip çıkmanın ülkeye sahip çıkmayla eşdeğer olduğunu vurgulayan Bulut, "Bağımsızlığımıza sahip çıkmak, onurumuza sahip çıkmaktır. Milli bir şair, kurtuluş savaşında iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir ve aksiyon adamıdır Mehmet Akif Ersoy. Gönül insanıdır, hayatı vatan hasretliğiyle biten, vefa beklediği gözlerden cefa çeken bir garipti o. 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyen kutlu bir vatanperverdir." diye konuştu.

“12 MART 1918 TARİHİ DÖNÜM NOKTALARINDAN”

Bulut, Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunu da kutladı. Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum için 12 Mart 1918 tarihi dönüm noktalarından birisi olduğunu belirten Bulut, "Ülkemizin ve bölgemizin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günler aynı zamanda acının, kederin uzun süre yaşandığı, gözyaşının dinmediği zamanlardır. Ama yine bu dönemler, Anadolu insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da önemlidir ve tarihe not düşülecek niteliktedir. Erzurum hiç şüphe yok ki Kurtuluş Savaşımızın, Cumhuriyet'e giden yolun en önemli kilometre taşlarında birisidir. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919'da Erzurum Kongresi'ni burada gerçekleştirmiş, Kurtuluş'a ve Türkiye Cumhuriyetine giden yol, 12 Mart 1918'de kurtarılan Erzurum'dan geçmiştir.” dedi.

Editör: TE Bilisim