Çerkezköy Bakış - Kafega’da hemşehri dernekleri ile bir araya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut ve İl Başkanı Turan Demircan, kahvaltının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çalışarak başaracaklarını ifade eden Demircan, “Bizler mütevazi bütçelerimizle yola çıktık. Soruyorlar bize ‘Kazanacak mısınız? Şansınız var mı?’ şunu diyoruz; ah de vefa imandandır.10 yıl önce 25 Mart’ta kaybettiğimiz şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetçileri olarak, bizler ona ahde vefamızı hiçbir zaman sorgulamadık. Allah nasip ederse bundan sonraki yıllarda da var olacaktır. Biz bu yola baş koyduk. Çalışacağız, çalışacağız. Başaracağız.” ifadelerini kullandı.

MESTAN ÖZCAN’IN ÖZÜR DİLEMESİNİ İSTEDİ

Mestan Özcan’ın söylediği ‘Çerkezköy’ün kırklanmaya ihtiyacı var’ sözüne tepkisini bir kez daha dile getiren Demircan, “Kirli siyaseti Çerkezköy’de de görüyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde olan yalnız adaletin ve kalkınmanın şu an ne olduğunu anlayamadığımız partinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın ‘Çerkezköy’ün kırklanmaya ihtiyacı var’ açıklamasıyla ilgili kendisinden özür bekledik. Bunu da bir siyasi parti olarak değil Çerkezköylü bir vatandaş olarak söyledik. Kimsenin bizim abdestimizden şüphesi olmasın. Acil olarak özür dilesin, özür dilemek erdemdir. Korkmasın.” dedi.

“ANADOLU İNSANIN ARTIK YÖNETİLEN DEĞİL, YÖNETEN OLMASINI İSTİYORUZ”

Yeni Zelanda da Müslümanlara yönelik yapılan terör saldırısını lanetleyen Demircan, “Yeni Zelanda’da Müslümanlara karşı yapılmış olan eylemin ülke siyasetinde kullanılmasına karşıyız. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Bu eylemlere karşı duracağız.  Bizler burada siyaseti kirletmeden bölgemizin sorunlarını konuşalım. Bizler yerel siyasetçileriz. Nüfusumuzun 30 bini yerli 140 bini Anadolu’dan gelmiş. Anadolu insanın artık yönetilen değil, yöneten olmasını istiyoruz. Sizlerden de bu mücadeleye katkı istiyoruz. Bizler neden bir ticaret odası başkanlığı, şoförler odası başkanlığı, esnaf odası başkanlığı, Kızılay’ın, Türk Hava Kurumu’nun başkanlığını alamıyoruz. Karaambar derneğinin başkanlığını bile bunlar yapacaklar. Buna bir dur dememiz lazım. Bunu da birlik olursak başarırız. Tüm adaylar, il ve ilçe başkanları da birlik olsun kimse kimseyi üzmesin istiyoruz.” diye konuştu.

“3 KİŞİDEN 1’İ OY VERİRSE BİZ BUNU BAŞARIRIZ”

Demircan’dan sonra konuşan ve Anadolu seçmenini çoğunluğuna dikkat çeken Bulut, “31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldı. Kapı kapı, gezerek sıkmadık el bırakmayacağız dedik. 20 günde Çerkezköy’ün her yerine ulaştık. Allah’ın izniyle kalan günlerde de devam edip bu işi başaracağız. Yıllardır siyasetin içerisindeyim. Gönül isterdi ki bu seçimde Anadolular yarışta olmasıydı. Halkımızın ciddi teveccühü var. Bunu görüyoruz. Güçlü propaganda yapanlar halkın önüne hiçbir zaman geçememiştir. Emin olun biz Anadolulu olarak bir şeyleri başarmak istiyorsak, birlik ve beraberlikle kazanabilir. Kazanabilir misin? diyorlar. Evet, niye kazanamayalım. 90 bin Anadolu seçmeni var. 3 kişiden 1’i oy verirse biz bunu başarırız.” ifadelerini kullandı.

“DEMEK Kİ GELDİĞİ ZAMAN DA BUNUN KARŞILIĞINI ALACAK”

Fakir fukaranın başkanı olacağını belirten Bulut, “Çerkezköy’ün sorunları çok. Bir tanesi ‘Ben parayı kazandım. İstediğim gibi harcarım’ diyor. Diğeri de ‘sen kimin parasını harcıyorsun’ diyor. O da geldiği zaman farklı olmayacak. Yandaşlara vaatler veriliyor. Bunu da kulaklarımızla duyuyoruz. Belediye Başkanını maaşı 12 bin 600 TL, 3 – 5 milyon gibi bir para harcıyorsa demek ki geldiği zaman da bunun karşılığını alacak. Olan bizlere olacak. Fakir, fukaraya olacak. Biz fakir, fukara, garip gurabanın başkanı olacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim