Çerkezköy Bakış - Yerel seçimlere sayılı günler kalırken, bazı gazeteler ve internet siteleri de anket oluşturarak nabız yokluyor. Kapaklı’daki bir gazeteci ise sosyal medya hesabı üzerinden Çerkezköy ile ilgili bir anket oluşturdu ve Cumhur İttifakı AK Parti adayı Süleyman Kozuva ve Millet İttifakı CHP adayı Vahap Akay’ın ismini de şık olarak belirledi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Çerkezköy Belediye Başkan adayı Yılmaz Bulut’un resmi hesabından ise bu anket için Vahap Akay şıkkı işaretlendi.
Ardından bu anketin ekran fotoğrafları “Yılmaz Bulut Akay’ı destekliyor” başlıkları ile sosyal medyada yayınlandı. Bu paylaşımla ilgili resmi açıklamayı ise BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan yaptı. Yapılan bir hata sonucu bu işlemin gerçekleştiği yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyu ile paylaşan Demircan, “BBP Başkan adayımız sayın Yılmaz Bulut’un yerel bir gazetenin anketine, sayfasını yöneten genç bir kardeşimizin yanlışlıkla tıklaması sonucu başka bir adaya oy vermiş gibi görünmesine sebebiyet verilmiştir. Bundan dolayı üzgünüz. Olabilir bu da sosyal medyanın ve teknolojinin kullanılırken ne kadar hassasiyet gerektirdiğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.” dedi.

“ALAN ŞEREFSİZ, NAMUSSUZDUR”

Bu hatanın hemen siyasi malzeme haline getirildiğini dile getiren Demircan, “Hata insan içindir. lakin bunu siyaset simsarları anında fırsat bilip leş kargaları gibi başka mecralara çekmekte gecikmediler. Yani işlerini yaptılar. Yaklaşık 1 aydır seçim meydanlarında kapı kapı, sokak sokak ayaklarımız patlarcasına verdiğimiz mücadelenin karşılığında, tüm yokluklara tüm imkansızlıklara rağmen çalışmalarımızı görmezden gelenler bugün sosyal medyada sevinçten naralar atmakta, akılları sıra büyük bir açık yakaladıklarını zannetmekteler. Bunun cevabını 31 Mart 2019 akşamında hep birlikte göreceğiz. Anketi düzenleyen Talip Öztürk adlı gazeteci DSP adaylığı yapan bir şahıs. Partisi belli, fikri belli. Bu ankete katılım yapan şahısları özelinde olması gerekirken ifşa etmekle kimin kiminle aynı tarafta olduğunu da ortaya dökmüştür. Yani AKP+MHP+DSP olay bundan ibarettir. Yine yaklaşık 1 aydır şahsım ve partimle ilgili ‘şu kadar aldılar, bu kadar aldılar’ gibi bel altı vuruşlarla kamuoyunda gündem oluşturmaya çalışan zevatlar alan şerefsiz, namussuzdur. Yalnız veren teklif eden ondan daha namussuzdur. Kafaya oynadığını iddia eden adayların ikisi de Trakya çocuğu olup Anadolu ateşini yaktık söylemimizden rahatsızlık duymaktalar. Bundan dolayı gayet memnunuz seçim günü yaklaştıkça daha çirkinleşip adaylarını çekecekler söylemi de yayacaklar. Bizler BBP’liler ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun emanetçisi ve yol arkadaşları olarak 26 yıldır alnımız ak bu meydanlardayız ve hep olacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Editör: TE Bilisim