Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, İstasyon Mahallesi’nde halk toplantısı gerçekleştirdi. Mahalle Muhtarlığı önünde yapılan programda Akay, vatandaşlara hitap etti.

FARKINDALIK GÜNÜ VE NEVRUZU’U UNUTMADI

Başkan Akay, 21 Mart Down Sendromlular farkındalık gününü unutmadı. Akay, “Bugün 21 Mart hayatımıza artı değer katan down sendromlu kardeşlerimizin günü bugün. Sevgiyle kucaklıyorum hepsini. Bugün 21 Mart yeniden. Bin yıldır bu topraklarda, kardeşliğimizi pekiştiren, umutlarımızı yeşerten, dostluk ve hoşgörü tohumları eken, Orta Asya’dan Balkanlara, Balkanlardan Anadolu’ya kadar binlerce yıl yaşatılan baharın müjdecisi Nevruz Bayramı bugün. Ülkemize birlik getirsin, beraberlik getirsin, huzur getirsin inşallah.” dedi.

TÜM ESNAFI İSİM İSİM SAYDI

Akay, konuşmasının devamında İstasyon Mahallesi’nin esnaflarının isimlerini okuyarak selamlarını iletti.
İstasyon Mahallesi’nde doğup büyüyen Akay, “Bir de bugün baharın müjdecisi İstasyon Mahallesi var. Martın sonu bahar, baharın müjdecisi İstasyon Mahallesi. Saraç Niyazi’nin, Sobacı Adem’in, Zahireci Kamil Hızlı’nın, Kenan Malkoç’un, Mehmet Gürsoy’un, Mustafa Gürsoy’un, Mandıracı Hamdi’nin, Bulgar Ahmet’in, Bozacı Kadir’in, Kasap Salim’in İstasyonu. Bakkal Muhsin’in, Hasan Gürsoy’un, Mehmet Asbaş’ın, Hacı Nalbant’ın İstasyonu. Abdurrahim amcamın İstasyonu. Mehmet Er’in İstasyonu. Sabri Ömer’in, Sabri İşçan, Ömer İşçan’ın İstasyonu. Kahveci İltan'ın, Kahveci Rıdvan Yımlaz’ın İstasyonu. Gazozcu Halit Ağa’nın, Foto Osman’ın, Lokantacı Halil Kaşarcı’nın, Lokantacı Ali Akay’ın, Hoşgör Ahmet’in İstasyonu. Terzi Şevket’in, Terzi Ömer Butçu’nun, Hasan Kırım’ın, Terzi Hacı Fahri Zümbül’ün İstasyonu. Dedem Bakkal Vahap Akay’ın İstasyonu. Motorcu Erdoğan Yazgan’ın İstasyonu. Muhasebeci İhsan’ın, Demiryolcu Ali Sencar’ın İstasyonu. Zehir Şefin İstasyonu. Doktor İbrahim Kaşarcı’nın İstasyonu. Adlarını sayamadığımız, unuttuğum tüm eski dostlarımıza şükranlarımızı gönderiyorum İstasyon Mahallesi’nden bir kere daha. Ve İstasyon’un çınarları, Terzi Münir’in İstasyonu. Terzi Emin Baltalının, Bakkal Rüştü Yılmaz’ın, Amcam Fadıl Akay’ın İstasyonu. Manav Selahattin’in, Manav Ali Er’in İstasyonu. Elektrikçi Tuncay’ın, Foto Ziya Süren’in İstasyonu. Terzi İsmail’in, Berber Recep’in, Fırıncı Mehmet’in, Köfteci Fahrettin’in, idolüm, büyüğüm, babam Metin Akay’ın İstasyonu. Adlarını unuttuğum tüm büyüklerime selam olsun bir kere daha buradan. Ray kokulu mahallem İstasyon. Tren düdüğünün kulaklarımı çınlattığı İstasyon. Kısa pantolonla çocukluğumun mahallesi İstasyon. O günlerden, küçük bir kasabadan büyüye büyüye bugünlere gelen Çerkezköy’üm. İstasyon’dan başlayan küçük kasaba büyüye büyüye, birleşe birleşe bir sanayi kentine dönüştü. Ve bu dönüşümün temellerini atan, sanayileşmenin önünü açan, İstasyon Mahallemin büyüğü, Belediye Başkanımız Hikmet Uğraş’ın mahallesi İstasyon. Şükranla ve minnetle anıyorum kendisini. Yine eski Belediye Başkanımız Mehmet Uz’un İstasyonu. Selam olsun Mehmet ağabeyime.” dedi.

“GÖNÜL İTTİFAKI KURDUK”

Başkan Vahap Akay, 170 bin vatandaşı ile gönül ittifakı kurduklarını söyledi. Akay, “5 yıl boyunca tüm siyasi fikirlere, düşüncelere saygı duyan, kimliği, inanışı, giyinişi ne olursa olsun herkesi sarıp sarmalayan, kucaklayan bir belediye olmaya çalıştık. 5 yılda siyaseti bir kenara koyarak tarihini, dünü unutmadan bugünü hatırlatan, geleceğe umutla bakan bir Çerkezköy için çalıştık. O ittifak, bu ittifak demeden gönül ittifakları kurduk gönül ittifakları. Meydanlarda buluşuyoruz gönül ittifakları ile. 5 yıldır bu toprakların altyapısına, üstyapısına hizmetler ettik. Yağmur suyu baskınları yaşayan, dere taşkınları yaşayan Çerkezköy’e bunun kader olmadığını gösterdik. Anlattık, paylaştık. Düğün salonları ile, Kültür Merkezleri ile aydınlık sokakları, örnek sokakları, mesire alanları ile spor kompleksleri, parkları, bahçeleri, yeşil alanları ile büyüttüğümüz, yüzme havuzları ile güzelleştireceğimiz, Kentparkları ile buluşturduğumuz Çerkezköy’ümüz. 5 yıl evvel yine burada, bu meydanda o zaman bu kadar kalabalık değildik. Birike birike büyüyoruz. Büyüye büyüye 31 Mart’a gidiyoruz. 5 yıl evvel bu sokakta, bu meydanlarda yine bir şey söylemiştim. 10 yıl boyunca Mehmet Uz başkanımın temelini attığı, neredeyse bitirme noktasına geldiği, ancak bu arkadaşlar göreve geldiğinde unuttukları, öksüz bıraktıkları o spor salonunu bir spor kompleksine çevireceğimiz sözünü vermiştik. Çerkezköy’de yaşayan vatandaşlarımızın vergileriyle yapılan fakat unuttukları, gençlerin, çocukların spor alanlarına ihtiyacı olduğu bir dönemde unutarak hayvan barınağı haline getirdikleri o spor salonunu spor kompleksine çevireceğiz demiştik. Gelir gelmez işe başladık, İstasyon’a verdiğimiz o günkü sözümüzü tuttuk. Bir Kapalı Spor Salonu, Güreş Salonları ile açık spor alanları, semt sahası ile bir spor kompleksini Çerkezköy’ümüze, İstasyon Mahallemize kazandırdık.” diye konuştu.

“EKSİKLERİMİZİ BİLİYORUZ, TAMAMLAYACAĞIZ”

İstasyon Mahallesi’nde eksik kalan tüm her şeyi bildiklerini söyleyen Akay, “Şimdi eksiklerimiz neler, biraz da bunlardan bahsedelim. Hikmet Uğraş Caddemiz 2016 yılında kazıldı. Bir kere asfalt gördü. Ancak tır trafiğinin yoğunluğu, Hikmet Uğraş Caddemizi de, İstasyon Mahallemizi de yorar oldu. Ancak bugün, bu noktada oluşumuzun, bu caddeye, bu yola alternatif bir caddenin olmamasının sebebi yukarıda Cengiz Topel Caddesi’nden Kapaklı’ya dönüşün olmaması. Kapaklı’dan Cengiz Topel’e girişi olmayan eksik kavşak. Biz şimdi oranın projesini tamamladık ve yapacağız. Cengiz Topel’den Kapaklı’ya dönüş olacak, Kapaklı’dan Cengiz Topel’e giriş olacak. Bu mahalleyi sıkıntıya sokan tır trafiğini alıp üst kavşaklardan, çevre yollarından dolandırarak şehir trafiğine rahatlık getireceğiz. Bu tırları artık İstasyon’da görmeyeceğiz. İstasyon Mahallemize 27 milyon TL’lik bir yatırım ile Kültür Merkezimizin temelini attık ve açılışını gerçekleştirdik. Bunları yaparken hem İstasyonumuza, hem Çerkezköy’ümüze katma değer sağlasın diye bunu yaptık. Ancak bu dönem bir sorunumuz daha var. Israrla üzerine gittiğimiz bir büyük mesele var. Gümrük Alanını oradan Çerkezköy dışına çıkarmak gibi bir zorunluluğumuz var. Veliköy Futbol Sahası’nın olduğu alana ya da Veliköy OSB Bölgesi’ne bu gümrük binasını taşımak zorundayız. Gümrüğü taşıyarak, tırları OSB’lerin tam ortasında konuşlandırarak burada yaşanan Tır Parkı ve Tır trafiği sorunu da çözmek gibi bir büyük işimiz daha var. Bunun da peşinden koşacağız. Yine bu mahallemizde Çaylak Sokak’ta 20 ada 222 parselde zemin uygunsuzluğu nedeni ile çevresi ile uyumsuz, mağduriyet yaşanan bir alan var. 5 binlik ve binlik düzenlemelerini yapacağız. Orada el birliği ile bir dönüşümün başlangıcını Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile beraber yapacağımızı buradan yüksek sesle ifade ediyorum tüm Çaylak Sokağa. Sonra yine İstasyonu yoran arkamızdaki Çorlu Deresi, Çorlu Suyunun kamulaştırmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi üzerine aldı. Devlet Su İşlerine müracaatta bulunduk, DSİ yatırım programına aldı ve Çorlu Deresi ıslah olacak. Hükümet Caddesi’nden Fatih Mahallesi’ne geçiş yaya köprüsü var. O yaya köprüsünün olduğu alan yeniden yapılacak ve hastane güzergahına daha yakın bir mesafeden gidiş sağlanacak. Uzun yıllardır Çaylak Sokak üzerinde verici Çerkezköy’e sıkıntılar yaşatıyordu. O vericiyi yıktık, 70 metre uzunluğunda bir verici yaptık. İstasyon Mahallesi eski, hareketli günlerine geri dönecek. İstasyon Mahallesi’ni daha da hareketlendirecek bakanlığın yaptığı Hızlı Tren Projesi var. Bu Hızlı Tren Projesi bu hatta sadece bizim perona giriyor. Bu İstasyon’a ve Çerkezköy’e katma değer katacak. Ancak bizim görevimiz bunun yaşatacağı trafik sıkıntılarını, çözümlerini bugünden konuşup, kurumlar ile iletişime geçmek. Bu noktada çalışmalarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BEKA SORUNU KENDİLERİDİR”

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, kendisini beka sorunu olarak gösteren Cumhur İttifakı tarafına da sert çıktı. Akay, “Biz vatandaşı ile buluşan, kaynaşan dertlenen, derdine derman olmaya çalışan bir belediye olmaya çalıştık 5 yılda. Yani bu seçim bir belediye başkanlığı seçimi, bu bir yerel seçim. Bu seçim şehrin 5 yıllık geleceğine karar verme seçimi. Bu seçim elleri vicdana koyup, 31 Mart 2019’da oy kullanma seçimi. Şimdi tutturmuşlar bir beka sorunu beka sorunu. Şimdi bu seçim bir beka sorunu ise eğer beka sorunu olarak bunu tarif edenler beka sorununun ta kendisidir. 5 yılda Çerkezköy’ün bütün meydanlarında on binlerle buluşmuş, korkmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, devrimlerinin gölgesinde bir belediye başkanı olarak, bütün hemşerilerimle yan yana gelen, birlik beraberlik kardeşlik diyen, ayrıştırmadan herkesi kucaklayarak Ne Mutlu Türk’üm Diyene diyerek meydanlarda haykırmışım. Çık bakalım meydanlara bir haykır da sesini duyalım. Bu seçim parasına para katmak için her tezgahtan geçenler çıkmışlar beka sorunu diyorlar. Tüm Çerkezköy kimin beka sorunu olduğunu çok iyi biliyor. Hiç konuşmanıza gerek yok.” dedi.

“ERZAK PAKETLERİMİZ, ÇORAPLARIMIZ YOK”

İsim vermeden Cumhur İttifakı AK Parti adayı Süleyman Kozuva’yı eleştiren Akay, “Bu seçim yeni projelerle yeni hedeflerle Çerkezköy’ün geleceğine koşma seçimi. Bu seçim Çerkezköy’ün geleceğini öksüz bırakanlara bir kere daha ben o günleri unutmadım deme seçimi. Bu seçim parasına güvenerek her şeyi satın alabileceklerini düşünenlere bu işin gönül meselesi olduğunu gösterme seçimi. Bu seçim yalana dolana sahte trollere iftiralara sandıkta cevap verme seçimi. Bu seçim şehrini tanımayan ithal danışmanlara güle güle deme seçimi. Bize gönül veren insanlarımızla mütevazi bir seçim kampanyası götürüyoruz. Herkes bu kampanyamıza gönülden destek oluyor. Taşıma yok, toplama yok. Para dağıtımı yok. Başka adayları çıkarıp finanse etmek yok. Erzak paketlerimiz yok. Çorap da dağıtmıyoruz. Peki ne var. 5 yıldır ayırmadan ayrıştırmadan vatandaşlarımızla kurduğumuz gönül birlikteliği var. Bu meydanlar böyle gönül birlikteliği ile doluyor. Şimdi birbirimize sımsıkı tutunma zamanı. Sen ben demeden geleceğimize sahip çıkma zamanı. El ele kol kola Çerkezköy ittifakını kurma zamanı. Tüm vatandaşlarımızla gönül ittifakını daha da büyüterek yeni 5 yıla yürüyeceğiz. Güzel günler göreceğiz. Güneşli günler göreceğiz. El ele kol kola omuz omuza kurduğumuz gönül birlikteliğiyle Çerkezköy ittifakı ile yan yana geleceğiz, bu gönül ittifakını kartopu gibi büyüterek verdiği sözlerin peşinde koşan bir kardeşiniz olarak yeniden meydanlarda buluşacağız. Buna inanın. Bu meydanları dolduran tüm hemşerilerimize gönül dolusu sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Bize 5 yıl önce güvendiniz. Biz de sizlerin güvenini boşa çıkarmamak için 5 yıl boyunca mücadele ettik. Şimdi yeni bir mücadelenin arifesinden yeniden buluşmak üzere Çerkezköy. Hep beraber Sevdamız Çerkezköy diyerek haykıracağız.” dedi.

SELFİE YARIŞI YAPTILAR

Akay’ın konuşmasının ardından alanı dolduran yüzlerce vatandaşlar Başkan Akay ile selfie çekmek için birbirleri ile yarıştılar. Vatandaş ile ayrı ayrı fotoğraf çektiren Akay, kendisine gösterilen ilginin bir gönül ittifakı olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim