Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, beraberindeki ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yeni İlçe yönetimine hayırlı olsun temennisini sunan Akay, CHP İlçe Başkan Adayı Fedahi Güven’in kongre öncesi ikna odası kurularak delegeye baskı yapıldığı yönündeki eleştirisini de yanıtladı. Akay “CHP İlçe Başkanlığı’na aday olan, geçmişte ilçe başkanlığı yapmış, bu partiden milletvekili adayı olmuş arkadaşımız bir kere şunun farkına varacak; CHP üyesi, delegesi hiçbir baskı altında kalmaz. Hiçbir ikna odasına girmez. Herkes özgür ve hür iradesiyle gider oyunu kullanır. Bu olağanüstü kongrede herkes demokratik şartlarda herkes mücadelesini vermiştir. Benim adımı karıştırarak yalan ve iftiraları asla kabul etmiyorum. Herkes biraz haddini bilsin.” dedi.

Çerkezköy Bakış - CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nın 10 gün önce yapılan Olağanüstü İlçe Kongresi’nde ilçe Başkanı seçilen Hasan Demir, yeni yönetimiyle birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.
ÇERKEZKÖY’ÜN ÖZLEMİNİ GÖRDÜK
CHP Çerkezköy İlçe i Başkanı Hasan Demir Belediye Başkanı Vahap Akay’a “Güzel geçen bir kongre sürecinin ardından, ekibimizle önce sizi bir ziyaret etmek istedik” dedi ve bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çerkezköy’deki değerlerine değer katmak, partiyi ilçede hak ettiğini düşündükleri yere getirmek istediklerini açıkladı. Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün kurtuluşu etkinliklerinden son derece keyif aldıklarını ifade eden Hasan Demir, etkinliklerden dolayı Başkan Akay’ı tebrik etti ve “Çerkezköy Halkı bunu özlemiş. Bu özlemler belki siyasi olarak bize yakın ama önemli olan halkın özlemi. Bir an onların yüzlerindeki mutluluğu okuduk” ifadelerini kullandı.
“COŞKU ARTARAK DEVAM EDECEK”
Fener Alayı’nda herkesin özleminin ortaya çıktığını kendilerinin de gördüğünü söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay; “İnşallah bu coşku bundan sonra da artarak devam edecek” dedi. Yeni yönetimde bulunan herkese başarılar dilediğini söyleyen Belediye Başkanı Akay, olağan kongre sürecine kadar bir yıl süre yeni seçilen yönetimle devam edileceğini hatırlattı. Partiyi yeni bir seçim döneminin de beklediğini belirten Vahap Akay, başarılar diledi.
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
“Bu ekibi önemli şeyler bekliyor” diyen Hasan Demir “Genel seçimlerde ekibimizin Çerkezköy’de üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Çerkezköy, Tekirdağ’ın en önemli ilçelerinden biri. Sadece sanayisiyle değil gerek kozmopolit yapısıyla gerekse de büyük bir hızla büyümesinden kaynaklanan, büyüme sancıları olan, yeni katılan beldelerin sorunlarını göğüsleyebilen bir belediye gözüyle bakıyoruz. Biz de burada üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.



“VAHAP BEY SEÇİM MEYDANLARINDAKİ HEYECANINI KAYBETMEDİ”
“Vahap Bey’in bu süreç içerisindeki heyecanından hiçbir şey kaybetmediğini, Belediye Başkanı adayı olarak meydanlarda o gür ve heyecanlı konuşmalarını halen devam ettirdiğini görüyoruz” diyen Demir “Dünkü konuşmasında da belliydi bu. Seçim meydanlarında yaptığı gibi güçlü konuşmalarından birini yaptı Fener Alayında, çok da beğeni topladı. Biz bu heyecanın devam edeceğini düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çerkezköy’ü artık kolay kolay vermeyeceğine inanıyoruz. Çünkü bunun çok temel örneklerinden biri Meclis Gündemine geldi ve proje olarak stratejik planı içerisine giren o gün kitapçıkta yazdığı ve inandığı şeyleri tek tek sıraladı, 2019’u beklemeden hayata geçireceğine dair söz veren ve üzerinde etkinlikle durdu, o heyecanı hissettim ve duydum. Biz de bunlar için elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerine yer verdi.
BİRİLERİ HAYIR DESE DE BU VAZİFEYİ HALK BİZE VERDİ
Makam masasında duran seçim kitapçığını işaret eden Başkan “Biz kitapçığı burada saklıyoruz, ara ara bakıyoruz. Seçim döneminde ne söz verdiysek burada yazıyor, bunların hepsini stratejik plana da yazdık. Stratejik plan hazırlandı, önümüzdeki hafta dağıtılacak. Stratejik plan derin ve yeterlidir altını çiziyorum. Çünkü stratejik plan onayını 30 Mart’ta aldı. Bu stratejik planının derinliğini ve yeterliliğini Çerkezköy ile paylaşacağız. Her ne kadar Çerkezköy’ün 5 yıllık stratejik planına birileri hayır dese de biz kendi üzerimize düşen vazifeyi sonuna kadar yapacağız. Çünkü bu vazifeyi 30 Mart’ta vatandaştan aldık. Onun için bu plan bu dönem içerisinde yerini bulacak” diye konuştu.
DEMİR GÜVEN’İN ELEŞTİRİLERİNİ YANITLADI
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, İlçe Başkan Adayı Fedahi Güven’in  kongreye yönelik “Kongrenin gerçekleştiği salonun yanındaki otelde ikna odası kuruldu. Delegeler burada ikna edildikten sonra, sandığa gönderildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, delegelere baskı yaptı.” Şeklindeki eleştirilerine de yanıt verdi.
“HEDEF ÇERKEZKÖY’Ü EN YÜKSEK NOKTALARA TAŞIMAK”
Hedeflerinin yerel yönetimle Çerkezköy’ü doğru yerlere taşımak olduğunu söyleyen Demir “Çerkezköy’deki herkesi kucaklamaya hazırız. Bu işin neresinde anti demokratik bir yapı var, bilmiyorum. Her halükarda aday olarak çıkan arkadaşımla da konuştuk. Biz kongrede gündem belirledik, astık, İlçe Seçim Kurulu’na gönderdik ama bununla ilgili ne bir itiraz ne bir olumsuz yanıt ne de bir sıkıntı doğdu. O gün arkadaşımıza da söyledik dedik ki ‘Sadece ben kongrede Kayyum Heyeti Başkanı olarak, son derece mütevazi, kucaklayıcı bir açış konuşmasını yapacağım. Bilmelisin ki ben de sen de siyasi bir konuşma yapmayacağız’. Aday olan arkadaşım da “Peki, teşekkür ediyoruz. Bir konuşma yapmayı bekliyordum ancak böyle düşünüyorsanız haklısınız.’ Dedi.
“KİMSENİN BİRBİRİNE KÜSKÜNLÜĞÜ OLAMAZ”
Kendisi ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’nda yapmıl olduğu adaylık açıklamasında kongrede bir konuşma yapmayacağını söyleyerek adaylık açıklamasını kongrede yapacağı konuşmanın yerine sayılmasını istedi. Ben de dedim ki ben kazanırsam siz benim elimi kaldırın, siz kazanırsanız ben sizin elinizi kaldırırım, bundan onur duyarım. Bu sözümüzü de yerine getirdik. Ben kazandıktan sonra arkadaşım geldi tebrik etti ve hoş da bir konuşma yaptı. Elimi de kaldırdı. Biz de amacımızın CHP’nin bayrağını en yukarılara çekmek olduğunu ve partiye kim gelirse gelsin kapıdan girdiğinde ilçe başkanı Hasan Demir gibi karşılanacağını söyledik. Dolayısıyla tartışılan konuların gereksiz olduğunu düşünüyoruz, partimizi yüceltmek istiyorsak onları partimize keyifle bekliyorum. Onların beklentisinin üzerinde de bir kucaklama ile bekliyorum. Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımızın her birinin bilinçli olduğunu biliyorum. Hiç birimizin birbirine küskünlüğü olamaz. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Her hangi bir olumsuzluk ve tartışma yaşanmamıştır.” şeklinde konuştu.
AKAY “HERKES HADDİNİ BİLSİN”
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da CHP İlçe Başkan Adayı Fedahi Güven’in eleştirilerine yanıt verdi. Parti kongrelerinde kendi düşüncelerini yeri geldiğinde açıkladığını belirten Akay şunları söyledi: “Arkadaşımız açıklamasında ikna odası kuruldu, başkanımız ikna odalarında delegelere baskı yaptı’ demiş. CHP İlçe Başkanlığı’na aday olan, geçmişte ilçe başkanlığı yapmış, bu partiden milletvekili adayı olmuş arkadaşımız bir kere şunun farkına varacak; CHP üyesi, delegesi hiçbir baskı altında kalmaz. Hiçbir ikna odasına girmez. Herkes özgür ve hür iradesiyle gider oyunu kullanır. Böyle hüsnü kuruntularla, böyle iftiralarla, kendi partisinin Belediye Başkanını suçlamak adaya yakışmadı. Herkes bu parti içerisinde konuşurken iki defa düşünüp bir defa konuşsun. Bu olağanüstü kongrede gayet demokratik şartlarda herkes mücadelesini vermiştir saygı duyarız. Ama benim adımı karıştırarak yalan ve iftiraları asla kabul etmiyorum. Herkes biraz haddini bilsin, sadece onu söylüyorum.”
“GÜVEN NE DEMİŞTİ?”
CHP Çerkezköy İlçe Başkan Adayı Fedahi Güven geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kongrede oy kullanacak delegenin baskı altına alındığını söyleyerek “Kongrenin gerçekleştiği salonun yanındaki otelde ikna odası kuruldu. Delegeler burada ikna edildikten sonra, sandığa gönderildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, delegelere baskı yaptı.” diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilisim