Çerkezköy Bakış - 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kalırken, Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva, mahalle toplantılarını sürdürüyor. Kozuva bu kapsamda Veliköy meydanda çok sayıda vatandaş ile bir araya geldi. Mahalle buluşmasına AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ve Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de katıldı.

“VELİKÖY OYUN KURANLARA HER ZAMAN CEVABINI VERMİŞTİR”

Veliköy’ün Cumhur İttifakı’nın köşe taşı olduğunu belirten MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “Cumhur İttifakı’nın Çerkezköy’deki köşe taşı Veliköy, yine bizi gururlandırıyorsun. Genel Başkanlarının ismini anmaktan korkanlara, çekinenlere inat, liderlerinin gözünün içine bakan Veliköylüler Allah hepinizi var etsin. Veliköy, geçen 5 yılda belediye yatırımlarından hizmet almamıştır. İki günde bir sularınızın kesildiğini, çöplerinizin toplanmadığını biliyorum. 31 Mart’ta ne yapacağınızı da biliyorum. Veliköy oyun kuranlara her zaman cevabını vermiştir. Seçim vaatlerinde Veliköy’ü eğitim yuvası yapacağız demişti, var mı değişen bir şey? Veliköy’ü Çerkezköy’ün bir parçası bile göremediler. Ara sokaklar çamur? Ben bunları görüyorum. Cumhur İttifakı Veliköy sahip çıkacaktır buna eminim. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli diyor ki, ‘Cumhur İttifakı adayları benim sizlere emanetimdir.’ Ben de Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı olarak Süleyman Kozuva’yı Devlet Bahçeli’nin bir emaneti olarak görüyor, yaparsa Kozuva yapar diyorum.” dedi.

“YANDAŞLARIN BAŞKANI”

Millet İttifakı CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ‘yandaşların başkanı’ olduğunu iddia eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, “31 Mart akşamı Çerkezköy Belediye Meydanında devir teslim kutlaması yapacağız. Sizlerin desteğiyle koşturup, mücadele ediyoruz. 5 yıldır burada CHP’li bir yönetim var. 5 yılda Çerkezköy Belediyesine 1 buçuk katrilyon gibi bir bütçe girdi. Bu meblalarla Çerkezköy’e, Veliköy’e hiçbir şey yapılmadı. Geçenlerde Veliköy Düğün Salonunda bir program yaptık. Orada da gördük ki bir havalandırma bile yapmamış. Bunları vizyonları, bakış açıları bu kadar. Ne yaptın diyoruz, ‘park yaptım’ diyor. Veliköy’e yaptın mı? Yok. Kızılpınar’a Bağlık’a, Fatih Mahallesine yaptın mı? yok. Şimdi bu başkan 5 yıldır bir şey yapmayınca ne diyor. Devletin yaptığı yatırımları sahipleniyor. Çerkezköy’de devletimiz ve hayırseverlerin yatırımıyla ciddi okul yatırımları yapılıyor. Hayırseverlerimizden ve devletimizden Allah bin kere razı olsun. 2 tane düzgün proje yapamadılar. Yüzme havuzu dediler, orada yarım kaldı. Onu da biz tamamlayacağız. Geçtiğimiz günlerde bir Kültür Merkezi açılışı yaptılar ama daha bitmemiş yeri açtılar. Kent Park’ı açtılar, biz ona beton park diyoruz. Yeşil alan yok. Onlara da diyor ki ‘ben yaptım’, hayır, sen yapmadın. Ne yaptı peki? Doğrudan temin yöntemi ile yandaşlarını zengin etti. Ne diyor bu CHP’li başkan ‘herkesin başkanıyım.’ Ey, başkan ‘herkesin başkanıyım diyorsun. Bu ülkede 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimi oldu. 15 Temmuz gecesi neredeydin? Orada 28 gün nöbet tutan bizlere, vatandaşlara bir bardak su vermedin. Sen herkesin başkanı olamazsın. Sizlerin desteği ile Pazar günü biz onu emekli edeceğiz. Sadece onu değil Büyükşehir’in başında da 74 yaşında bir başkan var onu da emekli edeceğiz. Bu da yetmez bir de onların başında bir genel müdür var. Her seçimi kaybediyor. Ne ile yapıştıysa o koltuğa gitmek bilmiyor. Hep beraber onu da emekli etmeye var mısınız? 5 yılda doğrudan temin ile zengin ettiği yandaşlarını meclis listesine koydu. Yandaşların başkanı.” ifadelerini kullandı.
Kök, son olarak ise “Sadece yerelde değil bunların bir derdi var. Bu seçimden sonra 4 buçuk seçim yok. Sizlerin desteklediği reisimizi 31 Mart akşamı tartışmaya açmayı planlıyor. Biz, reisimize hep beraber sahip çıkacağız.” dedi.

“BU TOPRAKLARIN EVLADIYIM”

Tek arzusunun bu topraklara hizmet etmek olduğunu belirten Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva, “Veliköy, yağmur, çamur demeden hep bizim yanımızda oldu. Biz de 31 Mart’tan sonra sizin yanınızda olacağımıza söz veriyoruz. Bu söz, AK Parti sözüdür. Bu söz Kozuva sözüdür. Bu toprakların evladıyım. Şimdi tek arzum bu topraklara hizmet etmek. Kimsenin iş ve aş sorunu yaşamadığı bir Çerkezköy hayalimiz var. Esnafı ile çarşısıyla mutlu bir Veliköy’e hazır mısınız? Yolları, geçitleri ve üniversitesi ile daha büyük bir Veliköy için var mıyız? Biz bu birlik ve beraberlikle her şeyin üstesinden geliriz. 31 Mart’ta Veliköy’de sandıkları patlatmaya var mısınız?” diye konuştu. Kızılpınar ve Veliköy’de park olmadığını ifade ederek sözlerine devam eden Kozuva, “Kızılpınar’a gittik, parkınız var mı? dedik yok dediler. Veliköy’de iki tane yıkık, dökük park var ben çocuğumu oraya göndermeye korkarım. Bu arkadaşımız sadece kendine özel asansör yapmayı biliyor. Ben bu asansörü her yerde söylüyorum ama çok zoruma gittiği için söylüyorum. Orada harcanın para sizin paranız olduğu için söylüyorum. Belediyede bir tadilat yapıldı. Biz yapsak 3’te 1’i fiyatına yapardık. Orası yapılırken kendine özel bir asansör yapıldı. Sadece kendi makam odasına çıkan özel bir asansör. Böyle egolu bir ‘hereksin başkanı’ olamaz. Tepedeki parkın 4 milyon TL faturası var. Parkın maliyeti 800 bin TL. 5 Katı fiyatına park yaptı.” şeklinde konuştu.

“HALA CEVAP YOK”

Açıklamalarını sürdüren Kozuva, “Ben çalışarak, kazandığım paramı yiyorum. Bu arkadaşımız 5 sene önce belediyeye aday olduğunda bir minibüs kaplatmıştı. Sonra sağdan soldan yardımlarla belediye seçimlerine hazırlandı ve kazandı. Cebinde 1 lira parası yoktu. Bu arkadaşımız, ayda 10-12 bin TL maaş aldı. 5 senede toplam 700-800 bin TL gibi bir para aldı. Şu an harcadığı para aldığı maaşın 5 katına yakın. Peki soruyorum, bu para nereden geliyor? Benim paramın hesabını yapacağına bu harcadığı paranın hesabını ver dedim, hala cevap yok. Bu arkadaşımız egolu arkadaşımız.” dedi.

“VELİKÖY’ÜN ÇOK EKSİĞİ VAR”

Veliköy’de genellikle akşamları yaşanan koku sıkıntısını çözeceklerini ve aynı zamanda mahalleye bir de 4 yıllık üniversite kampüsünün geleceğini söyleyen Kozuva, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüştüğümüzde buradaki derede bir koku sıkıntısı var. Bu kokuyu 2019 yılının sene sonunda 1. Etap olarak inşallah Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapıyor. 2. Etap olarak da 2021 yılında burada kokudan eser kalmayacak. Veliköy’ün çok eksiği var. Suyunuz, altyapınız, düğün salonunuz bana göre yok. Biz inşallah hepsini halledeceğiz. Allah kısmet ederse Belediye Başkanı olduğumuzda Veliköy’e 4 yıllık üniversiteyi getiriyoruz. Size de müjdemiz olsun. Veliköy’de bir park yapacağız, bu ‘park yapıyoruz’ diyen arkadaşlara örnek olsun.” dedi.

Editör: TE Bilisim