Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Çerkezköy Bakış Gazetesinin yayın organı Bakış TV’nin canlı yayınında gazeteci Mehmet Akif Aldoğan ve Fırat Keskinkılıç ile yayını izleyen takipçilerin sorularını yanıtladı.
Kendisinin ilçe başkanlığı görevine atanması, Süleyman Kozuva’nın ise Cumhur İttifakı adayı olarak açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenlemediği yönündeki eleştirilere cevap veren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, “Benim başkan olarak atanmam ve adayımızın belirlenmesi aynı günlere denk geldi. Bu yüzden hemen seçim startı vermemiz gerekiyordu. Bu konuda eksikliğimizin olduğunu biliyoruz.” dedi.

“LİSTEYİ NASIL OLUŞTURDUNUZ?”

Cumhur İttifakı kapsamında meclis üyesi listesinin nasıl oluşturulduğu yönündeki soruya Kök, “
Biliyorsunuz Mayıs 2013 yıllarında bir Gezi Parkı olayı vardı. Mayıs ayı ülkemizin ekonomik olarak en güçlü olduğu zamanlardı. Arkasından gelen bir sürü olay sonrasında 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından da Cumhur İttifakı oluştu. Bizlerde bu süreçte Çerkezköy için MHP ile ortak liste kararı aldık ve partimizin üst kurulları ile yapılan istişareler sorucu listemiz oluştu. Komisyonlardan çıkan bir liste. Ne yalnız başıma ben, ne de yalnız başına adayımız Süleyman Kozuva hazırladı. Genel merkezde kurulan komisyonlardan çıkan bir karardı. Biz de bu duruma saygı gösterdik.”dedi.

“NEDEN KOZUVA ÇIKIP KONUŞMUYOR?”

Bir takipçinin “Neden hep siz konuşuyorsunuz, adayınız niçin konuşmuyor?” yönündeki soruya Kök, “Hemen hemen adayımızın bütün programlarına katılıyoruz. Siyasetin gereği hepimiz konuşma yapıyoruz. Millet İttifakı olarak adlandırılan ittifakta ilçe başkanlarının programlarda konuşmamaları bu yorumlara neden oluyor. Biz de konuşuyoruz, adayımız da konuşuyor.” dedi.

“PASAPORTUNA VE MAL VE VARLIĞINA EL KONUYAN VAR MI?”

“FETÖ soruşturması kapsamında pasaportuna ve mal varlığına el konulan adayınız var mı?” yönünde bir takipçiden gelen soruya Kök, “MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’e de sizin yayınınızda aynı soru geldi. Hakkında soruşturma yapılanların siyasete girme gibi bir durumu yok. Şimdi bu ithamlarda bulunmak kolay. Hakkında soruşturma başlatılarak belli bir yargı da olan vatandaşların bu listelerde yer alması mümkün değil. Bizim için kritik zaman 17-25 Aralık. Biz meydanlarda 28 gün nöbet tuttuk. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 28 gün nöbet tutan arkadaşlarımızla güçlü bir teşkilatız. Bizim teşkilatım ve adaylarımız 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında sokağa çıkarak bu hain darbe girişiminin karşısında durdu.” dedi.

“ŞU ANKİ TABLOYU NASIL GÖRÜYORSUNUZ”

Bir anket çalışmanız oldu mu? Yönündeki soruya Kök, “Bizim adayımız, diğer tarafın adayına göre biraz geç açıklandı. Meydan boştu, rahat hareket edebiliyorlardı. 60 gün oldu, adayımızla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sıkmadık el bırakmadan çalışıyoruz. Şu an çok iyi noktada olduğumuzu görüyoruz. Geçen de aynı günde 2 toplantı yaptık. Biz anket yaptırmadık. En güzel anket sandıktır. Şurada birkaç gün sonra Çerkezköy halkı kararını verecektir. Bizim seçim ile ilgili en ufak bir sıkıntımız yok kazanacağımızı biliyoruz. Kaybetmek gibi bir çekincemiz yok, kazanacağımıza güvenimiz tam. Bakın dikkatinizi çekiyorum. Halk buluşmalarımızda halkımızı 31 Mart gecesi belediye meydanına davet ediyoruz.” cevabı verdi.

“KIZILPINAR POLİS BÖLGESİ OLACAK MI?

Kızılpınar Mahallesinin polis bölgesi olacağı yönünde yapılan açıklamalara değinen Kök, “Bu yönde çalışmalarımız var. Kızılpınar’ı polis bölgesi yapacağız” dedi.

“CİDDİ PARALAR HARCIYOR”

Hem Kozuva’nın hem de Millet İttifakı CHP adayı Vahap Akay’ın arasında geçen ‘İthal danışman’ polemiği ile ilgili gelen soruya da cevap veren Kök, “Süleyman Kozuva’nın danışmanları
sosyal medyasını da yönetiyor. Danışmanı olması gayet normal. CHP’li başkanın Muğla’dan getirdiği danışmanları var. CHP’li başkan sadece Muğla’dan ithal danışman getirmedi. İthal şirketler de getirdi. Muğla’da kayınpederi vasıtasıyla bir bağlantısı var. Bizim adayımızın da danışmanları olması gayet normal.”dedi. Vahap Akay’ın seçimler için çok ciddi paralar harcadığını iddia eden Kök, “2014 yılında Vahap Akay, oradan buradan sponsorlarla toplanan paralarla seçim kampanyası yapmıştı. Aylık 10-12 bin TL maaş alıyor. Bu da 700 bin lira gibi bir para yapar. Yaklaşık 120 gündür sahada ve inanılmaz para harcıyor.” dedi. “Kozuva için 5 milyon TL harcadı yönünde iddialar var” yönündeki soruya Kök, “Ne harcadığını bilemem. 5 milyon da ciddi bir para. 2 ayda adayımız 5 milyon harcadıysa Vahap Akay’ın 20 milyon harcamış olması lazım.” cevabı verdi.

DEVLET YATIRIMLARI

Devlet yatırımları ile ilgili soruya ise AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, “Çerkezköy’de devletimiz ciddi yatırımlar yaptı. Devlet Hastanesi, Adliye, Gençlik Merkezi, SGK binası. Hızlı tren projesi de bu yıl ihaleye çıkacak. Çerkezköy için en önemli projelerden biri okul yatırımı. Sanayiden dolayı sürekli bir göç var ve bu da okul ihtiyacı ortaya çıkartıyor. Okul yatırımlarını devlet ve hayırsever el ele yapıyor. Vahap Akay ise kendine mal etmeye çalışıyor. Hayır bu yatırımları devlet-hayırsever işbirliği ile yapıldı.” dedi.

VELİKÖY’E ÜNİVERSİTE

Veliköy’ün üniversite kenti olacağını belirten Kök, sanayi kenti olan Çerkezköy için Veliköy’de teknik eğitimin verileceği bir 4 yıllık üniversite kurulması için çalışmalarının olduğunu belirterek, “Namık Kemal Üniversitesi’ne yeni bir rektör atandı, kendisini de ziyaret ettik. Rektörümüz Veliköy’ü üniversite kenti yapmak istiyor. Bunun sözünü de aldık diyebilirim. İnşallah ciddi anlamda üniversite kenti Veliköy olacak. Sadece bizden 3-5 aylık bir zaman istedi. Ondan sonra yatırımları yapalım yönünde sözünü aldık.” dedi.

DOĞRUDAN TEMİN TEPKİSİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı doğrudan temin ödemeleri ile ilgili eleştiren Kök, “Hiçbir şey yapılmadı diyorum ama bunu bütçe ile orantılı bir şekilde söylüyorum. O bütçedeki parayla daha iyi hizmetler yapılır. Nerede bu para? Doğrudan temin ile yapılan ödemeler çok fazla. Normalde yatırım bütçesinin yüzde 30’u kadar ihale yapılır. Bunlar, yüzde 60 oranında doğrudan temin ile iş yaptılar bu çok ciddi bir rakam. Doğrudan teminler Çerkezköy Belediyesi AK Parti’de iken internet sitesinde paylaşılıyordu. CHP Belediyesinde açıklanmıyor. Bir çiçekçi var. Çerkezköy Belediyesine kestiği fatura 2,5 milyon. Çiçekten hariç her şeyi yapmış. Peyzaj, inşaat, her şey var. Bunu Çerkezköy Belediye Başkanı çıkıp açıklaması lazım. Faturaları bende var isteyenlere ilçede teşkilatında tek tek gösteririm. Yine bir firma var. Bu kişi şu an meclis üyesi listesinde çok önemli bir sırada. 2017 yılında kesilen bir faturan içerisinde parke taşı yok, çıkıp belediyeden alıyor. Ben bulamadım, inşallah belediye başkanı çıkıp açıklar. Doğrudan temin çok acil durumlarda yapılan bir ödeme yöntemi.  2017 yılında 67 bin TL artı KDV, 2019 90 bin TL artı KDV olmuş. Biz belediyeyi aldığımızda doğrudan teminler açık bir şekilde internet sitesinde yayınlanacak. Bağımsız bir denetim şirketi bizleri sürekli denetleyecek.”dedi.

PARK ELEŞTİRİSİ

Çerkezköy Belediyesi tarafından tepe mevkiindeki 23 nisan Çocuk Parkı’nın maliyetini bir kez daha eleştiren Kök, “4 milyon liraya bir park yapılmış. Biz sorduk aynı park 800 bin TL. Bu parkta üzerinde  tırmanma parkuru ve kaydırak bulunan bir ağaç ev var. Fiyatı 510 bin 106 TL. Bugün bu ağaç ev parasına Ambardere’de bir arsa alırsınız. Üstüne 2-3 katlı villa yaparsınız.” dedi.

TOKİ KONUSU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Çerkezköy ziyareti ve TOKİ’nin Çerkezköy’e konut projesi ile ilgili soruya AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, “Sayın bakanımız Çerkezköy’e geldiğinde
Bağlık Mahallemizde vatandaşlarla bir araya geldik. Sayın bakanımız bu bölgeyi inceledi. TOKİ’nin konut konusunda kendisinden destek istedik. Kendisi de desteğini açıkladı. İnşallah yakın zamanda TOKİ Çerkezköy’de de de olacak.” dedi.

“BELEDİYECİLİK DENİLİNCE AKLA AK PARTİ GELİR”

Seçim çalışmalarının çok yoğun geçtiğini ve halkın kendilerine büyük ilgi gösterdiğini belirten Kök, “Mahalle toplantılarımızda, ev, sokak ve esnaf ziyaretlerimiz de vatandaşlarımızın bizlere geri dönüşleri çok güzel.  Ziyaretlerde ve toplantılarda mevcut belediyenin yapmadıklarını, biz de yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Çok güzel projelerimiz var ve bunları yapmak için vatandaşlarımızdan destek istiyoruz. Belediyecilik denilince akla AK Parti gelir.  Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa Kozuva yapar diyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim