Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakının CHP’li Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kızılpınar eski Belediye binası önünde yapılan halk toplantısına çok sayıda vatandaş katıldı. Programın yapılacağı alan dolarken programda ilk olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakının CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak konuştu.

“KIZILPINARA DÖNÜŞÜM YAŞATTIK”

Albayrak’ın ardından Çerkezköy Belediye Başkanı ve Millet İttifakının CHP’li Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay kürsüye geldi. Başkan Akay, kendisine gösterilen sevgiden dolayı çok heyecanlı olduğunu ve duygu dolu bir gece yaşadığını söyledi. Akay, “5 yıl evvel, bu meydanda hedefler koymuştuk. ‘Kızılpınar’ın kaderini, Çerkezköy’ün geleceğini, çocuklarımızın geleceğini değiştireceğiz, biz bu kadere sahip çıkacağız’ demiştik. Ve o dönemde, zor şartlarda, çamurlu bir Kızılpınar teslim almıştık. 2014 ve 2015’te hep mücadele ettik. Sonra bir zor kararı daha verdik Kadir Başkanımla. El ele verdik, kol kola verdik, yan yana verdik. Bu toprakların altına, çocuklarımızın geleceği için bir altyapı çalışmasını yaptık. 1993 yılında Adnan başkan zamanında yapılan kanalizasyonu bir yatırım kararı ile yenileme kararı aldık. 2016 Kasım ayında zor günleri yaşayan, zor yılları yaşayan Kızılpınar bu defa Vahap Akay, Kadir Albayrak döneminde bir zorlu çalışmaya daha girdi. Sonra altyapı bitti. Kasım 2017 yılında Kadir başkanımla yine el ele, omuz omuza verdik ve TESKİ’nin teslim etme sırasına göre beton yola, asfalt yola girdik. Kızılpınar’da 250 sokak, 17 caddeyi 14 ay gibi kısa bir dönemde tamamladık. Kızılpınar’ı Kadir başkanımla beraber bir şantiyeye çevirdik. Bir şantiye olan Kızılpınar bu günlere geldi. O zorlu günleri, bu çalışma azmi ile çamurlu sokaklarda gezdiğimiz günleri hatırlıyor mu Kızılpınar? Unutmadın değil mi o günleri Kızılpınar? Sonra kaldırımları ile, yolları ile, asfaltları ile, yeni pazar alanları, ortaokulları ile bir Kızılpınar dönüşümü yaşattık. Şahit misin Kızılpınar? Şimdi ben burada bir parantez açacağım. Tabi ki bu çalışmaları yalnız başımıza yapmadık. Kendi meclis grubumdaki Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla yaptık. Ancak burada konu Kızılpınar olduğunda iktidar partisi AK Parti’nin de Meclis’te bulunan abilerimiz, arkadaşlarımız ‘Biz Kızılpınar birlikteliğinin, yatırımlarının yanındayız’ dedi. Biz hak yemez, hakkı teslim ederiz. O yüzden hem kendi meclis grubumdaki arkadaşlarım, hem de AK Parti grubundaki arkadaşlarıma, sevgili Necmettin Çınar’a, sevgili Dilaver Burak abimize, sevgili Binali Etyemez’e, sevgili Seyithan Caferoğlu’na, sevgili Taner Bahar kardeşime ve son bir yılda beraber çalışma fırsatı bulduğumuz sevgili Nevzat Teker abimi de desteklerinden dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“YOLLAR ÇAMURKEN PARK YAPAMAZDIM”

Akay, Kızılpınar’ı çamurdan kurtarmadan park yapamayacağını da ifade ederek, “Altyapının o zorlu zamanlarında, zorlu günlerinde birileri ‘Çamurpınar’ dediği, siyaset yapmaya çalıştığı o günlerde bu arkadaşlarımız, abilerimiz bu işlere destek oldular. Sonra Kızılpınar’a bir Kapalı Pazar Yeri yaptık. İmar planlarımızda Kızılpınar’a daha büyük bir pazar yeri bırakılsaydı daha büyük bir pazar yerini kazandırırdık. Sonra bu dönemde Kültür Merkezimizi hizmete açtık. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nu Kızılpınar’a kazandırdı. Kızılpınar-Çerkezköy yolunu aydınlattık.  Bu mücadelelerden sonra Kızılpınar’ı sokak sokak bilirim bildiğiniz nagivasyon haritası gibi kafam. Hangi sokak nerede, nereye çıkar, hangi cadde hangi sokağa bağlanır bilirim. O yüzden bu sokakları, caddeleri bilen bir kardeşiniz olarak, Kızılpınar’ın dertlerini, sıkıntılarını yaşayan, bunları çözme derdinde olan bir kardeşiniz olarak önümüzdeki dönem parklarında, bahçelerinde, spor alanlarında buluşan bir Kızılpınar’da buluşacağız. Çamurlu yollar varken park yapamazdık, şimdi Kızılpınar’ımızı 22 noktada yapacağımız park alanları ile buluşturacağız. Bir Kapalı Spor Salonu yapacağız Kızılpınar’ımızın gençlerine. Bir Kızılpınar semt bahası yapacağız. Veliköy’e yaptığımız düğün salonu projesinin aynısını inşallah Kızılpınar’a yapacağız.” diye konuştu.

“KIZILPINAR’A ŞERH KOYANLAR KONUŞMASIN”

Akay, konuşmasının devamında ise Cumhur İttifakının AK Partili adayı Süleyman Kozuva ve AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatını eleştirdi. Başkan Vahap Akay, Peki arkadaşlar ne diyor? Çıkmışlar, buralara gelmişler. Duymuşsunuzdur, Bismillah demişler ‘Kızılpınar’da hiçbir şey yapmadılar’ demişler. Arkadaş vatandaşlarımız senin dediğine mi inanacak yoksa kulakları ile duyduğu, gözleri ile gördüğüne mi inanacak? Son 3-4 yılda gelen hemşerilerimiz ‘Bunları biz yaptık, zaten bunlar vardı’ diye bir aldatmaca, kandırmaca siyaseti ile yollara düşmüşler. Kendilerince akıl karıştıracaklar. Neymiş, biz Kızılpınar’a akıllarınca 2. sınıf muamele yapmışız. Bıkmadılar insanları sınıflandırmaya, bıkmadılar kutuplaştırmaya. Yalanla, iftira ile, kafa karıştırma mücadelesi ile siyaset yapmaya çalışıyorlar. Gazete parçası bastırıp bedava dağıtıyorlar. Bugün Kızılpınar’da dağıtmışlar, çamur at izi kalsın siyaseti ile bu işleri yapmaya çalışıyorlar. Bu paçavra gazeteler ile işim yok. Onları yazdıran, onlara para finansını sağlayanlara sesleniyorum. Yıllardır imar rantçılığı yapanlar, 18. madde uygulamaları ile hak yiyenler, hak gasp edenler, okul yerlerini buharlaştıranlar, Kızılpınar’ın çocuklarını 65 kişilik sınıflarda okumaya mahkum edenler, Kızılpınar’ı bu noktaya taşıyanlar, Kızılpınar’ın geleceğine şerh koyanlar bu arkadaşlar. Şimdi de bize çamur atarak, hedef şaşırtma mücadelesine girmişler. O yüzden biz ne yaptığımızı biliyoruz. Nasıl çalıştığımızı biliyoruz, nasıl bir yolda yürüdüğümüzü çok iyi biliyoruz. Şimdi biz bu dönemde 5 binlik plan uygulamasını yaparken, yapmaya çalışırken o veya bu sebeple bu iş yapılmasın, bu dönemde gerçekleşmesin diye mücadele ettiler. Şimdide mal bulmuş maribi gibi bizi hedef gösterdirerek, yalanla bu millete bunları inandıracaklarını zannediyorlar. O çamur bana tutmaz arkadaş. Bu millette buna müsaade etmez bunu böyle bilin.” şeklinde konuştu.

“15 TEMMUZ’DA NEREDEYSEM ŞİMDİ DE TAM ORADAYIM”

Vahap Akay, kendisini sürekli 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında başlatılan demokrasi nöbetleri üzerinden eleştiren Kozuva’ya sert yanıt verdi. Akay, “Sonra çıktılar bana ısrarla ‘Sen 15 Temmuz’da neredeydin?’ diye soru sordular. Artık cevabın vakti geldi. Ben 15 Temmuz’dan önce neredeysem 15 Temmuz’dan sonrada tam oradayım. Ben de hiçbir eğilme, hiçbir bükülme yok. Ben dosdoğru bir yolda yürüyen, eğrisi büğrüsü olmayan bir adamım. Hele sen bir anlat bakalım sen bir anlat. Sen 15 Temmuz’dan önce nerelerdeydin, nerelerde? Parana para katmak için hangi tezgahlardan geçtin, onu bir anlat bakalım. Anlat ta duyalım. Parana para katmak için o tezgahlarda, o hainlerin tezgahlarında fink atacaksın sonra çıkacaksın bana ‘Neredeydin?’ diye soracaksın. Benim o arkadaşlarla hayatımın hiçbir döneminde, hiçbir işim olmadı ama senin oldu. 15 Temmuz hain kalkışma girişiminde bu memleketin çocukları, vatandaşları 251 şehit verdi. Memleketin dirayetli komutanları, vatandaşları sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi bastırıldı. Ve bunu sizler siyasi ranta çevirme mücadelesi içerisine girdiniz, kendinizi ispat etme mücadelesi içerisine girdiniz. Neden acaba? Acaba neden? Orada, meydanlarda nöbet tutan hemşerilerimize tabi ki saygılarımızı gönderiyoruz, hürmetlerimizi gönderiyoruz. Aynı hisleri paylaştık biz aynı hisleri. Aynı memleketin insanları olarak aynı hisleri paylaştık biz. 16 Temmuz gecesi ben Kızılpınar’daydım. Kızılpınar’da askere uğurladığımız genç arkadaşlarımızı şu arkadaki park alanında ziyaret ettim. Memleketin bağrına, Peygamber Ocağı’na kurşun sıkanlara karşı korumak için askere giden kardeşlerimize biz moral vermeye gittik. Dedik ki ‘Bu memleketin birliğini, beraberliğini bu hainler bozamaz. Siz canınızı sıkmayın güle güle gidin’ dedik. 17 Temmuz gecesi de ben belediye’nin bütün araçları ile 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı önündeydim.” diye konuştu.

“SANA EKMEK ÇIKMAZ”

Akay, şu ifadeleri kullandı: Yani ben bu işi siyasete alet etmedim. O yüzden aynı şeyleri çevirip çevirip sorma hissiyatı içerisine girmeyin. Benim dünümde de, bugünümde de bu hesaplar yok, yarınımda da olmayacak bu kadar basit. Mesela bu hain kalkışmanın yıldönümü oldu, belediye olarak destek olduk. Pilav kutularının üzerinde belediye logosu var diye neredeyse istemediler. Yani bunu siyasete alet etmek için her şeyi yaptınız. Kısaca bu meseleden sana ekmek çıkmaz. Ancak bu FETÖ meselesinden bana çok ekmek çıkar haberin olsun. Kimin ne yaptığını, kimin ne yapmayacağını bu millet bilir. Seçime 3 gün kala çamur at izi kalsın siyasetinden biran evvel vazgeçin. Millete kendinizi anlatın, ne iş yaptığınızı, ne iş yapacağınızı bahsedin.

Editör: TE Bilisim