Çerkezköy Bakış - Eğitimdeki başarısı ile Çerkezköy’ün önemli eğitim kurumlarından olanr Hacı Fahri Anadolu Lisesi, Çerkezköy’de sınavla öğrenci alan proje okulları arasındaki yerini aldı.

ÇERKEZKÖY’DE 3 OKUL AÇIKLANMIŞTI

11 Nisan 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınavla öğrenci alacak proje okulları listesinde Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Seval-Ahmet Çetin Fen Liseleri açıklanmıştı.
Bu kararın ardından, Çerkezköy’de akademik anlamda adından ülke genelinde söz ettiren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin listede olmayışı kamuoyunda büyük hayal kırıklığı oluşturmuş kamu vicdanı yaralanmıştı.

TALEPLER DEĞERLENDİRİLDİ

Geçen sürede Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin sınavla öğrenci alabilmesi için Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talepleri değerlendirilmeye alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapılan değerlendirme neticesinde Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi sınavla öğrenci alacak proje okulları listesine girdi.

ÇEVRENİN SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN TEK ANADOLU VE FEN LİSESİ ÇERKEZKÖY’DE

Alınan kararın ardından Kapaklı, Saray ve Çerkezköy bölgesinin sınavla öğrenci alan okulları Çerkezköy’de yer aldı. Çevrenin başarılı öğrencilerinin tercih edilebileceği ilçe konumuna geldi.

Editör: TE Bilisim