Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Adliyesi’nde düzenlenen mazbata törenine CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun,  Millet İttifakının Çerkezköy Belediye Meclis üyeleri ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin katıldı. Burada ilk olarak belediye meclis üyeleri  mazbatalarını aldı. Daha sonra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mazbatasını eşi Güliz Akay ve çocukları Deniz ile Damla Akay ile birlikte hakim Mahmut Dağ’dan teslim aldı.

ADLİYEDEN BELEDİYE ÖNÜNE KADAR YÜRÜDÜLER

Mazbatasını aldıktan sonra adliye önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Akay, daha sonra binlerce vatandaş ile birlikte Çerkezköy Belediyesi’ne yürüdü. Yolda Akay, kendisini tebrik eden vatandaşlarla selamlaştı ve teşekkür etti.

“YENİDEN HİZMET ETME VAKTİ”

Belediye önünde kurtulan platformda binlerce vatandaşa seslenen Başkan Vahap Akay, yeniden hizmet etmek için yeni 5 yıl daha göreve seçildiği için heyecanlı olduğunu kaydetti. Akay, “Bugün bir gurur, bir mutluluk günü. Bugün mazbatamızı alıp işin başına yeniden geçtiğimiz gün. Tüm Çerkezköy’e hizmet edeceğimiz yeni başlangıç günü.  8 Nisan 2014’te yine burada bu meydanda yüzde 41 oyla seçilmiş kardeşinizdim. Herkesin oyları ile seçilmiş bir kardeşiniz olarak yakamdaki parti rozetini çıkarıyorum ve herkesin belediye başkanı olacağım demiştim. 5 yıl boyunca herkese eşit davranan, adaletli davranan bir belediye başkanı olduk.  Bu defa yüzde 50’nin üzerinde oy oranı ile yeniden belediye başkanı seçildik. Büyük mücadele sonunda 31 Mart gecesi tarihi kalabalıkla kutladık. Şimdi bugün tüm Çerkezköylülerle kucaklaşma vakti. Birike birike gönül birlikteliğinde buluşarak annelerimle, ablalarımla, kardeşlerimle, abilerimle hizmet etme vakti.” dedi.

“ÖRNEK OLACAĞIZ”,

Akay, herkese örnek olacaklarını ifade ederek, “Şimdi omuzlarıma yüklediğiniz bu görevi çok çalışarak 2024’e doğru yürüyeceğiz. Sanayi kenti Çerkezköy’ü daha güzelleştirerek 5 yıl geçireceğiz. Geçmiş 5 yıldaki eleştirilerden, hatalardan ders çıkaracağız. Bu çatı yeniden siyasetten uzak, objektif olması gereken odalara, kurumalar örnek olacak şekilde hizmet etmeye devam edecek. Tüm hassasiyetimizi koruyacağız. Derdimizle tasamızla sevdamızla yeniden Çerkezköy olmaya devam edeceğiz. 6 ay planlama sürecinden sonra hızla hedefleri yerine getirmek için çalışacağız. Bize oy veren, vermeyen herkes için yola koyulacağız. Meclis üyelerimle, muhtarlarla, kurumlarla hep bir olacağız. Mücadelemizin temelinde gençlerimiz olacak. Birilerinin menfaati için değil Çerkezköy’ün menfaati için çalışacağız. 5 yılda kurduğumuz gönül birliğini daha da genişletmek için karış karış gezmeye devam edeceğiz. Çerkezköy belediyesinin kapısı da gönlüde herkese açık olacak. Gücünü milletinden alan bir kardeşiniz olarak gücümüzün, kuvvetimizin nedeni sizsiniz. Sizde bu mangal gibi yürek oldukça inanın daha çok yol yürüyeceğiz. Bu 5 yıl Çerkezköy’e hayırlar getirsin. Allah kimseyi mahcup etmesin.” diye konuştu.

DUALARLA MAKAMINA GİTTİ

Akay’ın konuşmasının ardından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından makamına giden Akay’ı belediye personeli kapıda karşıladı.

DUVARA ASTI

Akay, teslim aldığı mazbatasını da makam odasının kapısının yanındaki duvara astı. Ardından Akay, kendisini tebrik etmeye gelen vatandaşları makamında ağırladı ve hepsi ile tek tek tokalaştı.Akay’a burada eşi de eşlik etti.

Editör: TE Bilisim