CHP İlçe Yönetimi’ni olağanüstü kongreye götürmek üzere Kayyum Heyeti Başkanlığı’na getirilen ve 19 Ekim’de gerçekleşen kongrede CHP İlçe Başkanlığı’na seçilen Hasan Demir, İlçe Yönetimiyle birlikte Bakış Gazetesi’ni ziyaret etti.
Hem ülke genelinde hem de yerel de birlik ve beraberliğe ciddi şekilde ihtiyaç duyulan bir dönemde olduğumuza vurgu yapan Başkan Demir “Zaten yapı itibariyle ‘insan odaklı’ bir bakış açısına sahibim. Siyasete girmeden önce de, siyasete girdikten sonra da, bu özelliğimi hiçbir zaman ihmal etmedim. Dolayısıyla, ne parti içerisinde, ne de parti dışında kavga arayışımız asla olmayacak. Amacımız, Çerkezköy’ü bütün halkımızla birlikte yönetmek, sorunlarını elbirliğiyle çözmek.” Diye konuştu.
Kongredeki rakibi Fedahi Güven ve görevden alınan eski İlçe Başkanı Saim Özkan’a söz hakkı verilmemesine ilişkin eleştirileri de değerlendiren Demir “Olağanüstü kongrelerde, adayların konuşmasına parti tüzüğümüz izin vermiyor. Parti tüzüğümüz, olağanüstü kongrelerde sadece, görevden alınan İlçe Başkanı ve görevden alan İl Başkanı’na konuşma hakkı veriyor. Ama orada muhtemel tatsızlıkların yaşanmasına zemin hazırlamaması düşüncesiyle programda konuşmalara yer vermedik. Evet belki çok demokratik görünmeyebilir ama kavganın demokrasisi de olmaz. Neticede, bizim sağ salim kıyıya yanaştırmamız gereken bir gemi vardı. Kongreyi yeni bir gerginliğe sebebiyet vermeyecek şekilde geride bıraktık. Şimdi, eskiye dair hiçbir kırgınlığımız yok. Bütün partili arkadaşlarımızla, Çerkezköy için mücadeleye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.


Çerkezköy Bakış - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri dün saat 10.00’da Çerkezköy BAKIŞ Gazetesi’ne ziyarette bulundu. 
BAKIŞ’I ZİYARET ETTİLER
Ziyarette yeni yönetimlerinden ve çalışma şeklinde bilgi veren CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy’de ki tüm kamu ve kuruluşlarına ziyaret düzenleyeceklerini ifade etti.
“COŞKU DOLU OLUYOR”
Başkan Demir kendilerine yapılan ziyaretlerinde de coşkulu olduğunu ifade ederek, “Derneklerimizden sürekli ziyaret alıyoruz randevu veriyoruz. Coşkulu ortamlar meydana geliyor en son Samsunlular Derneği geldi ve güzel bir ortam oluştu.  Böyle gelenekler olmalı çünkü birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Kongrenin ardından Çerkezköy’ü birlikte yöneteceğiz demiştik, bundan kastımızda bir olmaktı.” dedi.



“HASAN DEMİR KİMLİĞİ İLE ÖZDEŞECEK”
Demir kişisel olarak kendisinin kucaklayıcı ve insan odaklı olduğunu vurgulayarak, “Benim şahsi özlemim kucaklayıcı olmaktır. İnsanları fikirleri, söylemleri ayırt etmeksizin herkesi kucaklamak ve hoşgörülü olmak. Ben bu özelliğimi Çerkezköy’de Hasan Demir olarak özdeştirmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
“MAHALLE TEMSİLCİLERİ OLUŞTURMAYI PLANLIYORUZ”
Demir yeni ilçe yönetimi hakkında da bilgi vermeyi ihmal etmedi. Başkan Demir Mahalle temsilcileri oluşturarak vatandaşın isteklerini, şikayetlerini birinci ağızdan dinlemeyi planladıklarını söyledi. Demir, “Belediye, İlçe Teşkilatı ve Mahalle temsilcisi organik ağ oluşturacağız. Halkın isteğini, şikayetini en iyi şekilde birinci ağızdan dinlemek istiyoruz.” diye konuştu.
“KAVGANIN DEMOKRASİSİ OLMAZ”
Demir son olarak olağanüstü kongre hakkında da konuştu. Başkan Demir, kavganın demokrasisi olmaz diyerek, “Kongrede diğer aday olan Fedai Güven’e kongre öncesi ne kendimin ne de kendisinin söz almayacağını ve bunun tüzük gereği yapılamayacağını söyledim.” dedi.

Editör: TE Bilisim