Çerkezköy Bakış - Birçok ünlü şarkıcının konser verdiği ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği festival 9 Haziran Pazar akşamı konserlerle sona erecek.

KORTEJ DÜZENLENDİ

55. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile yurt dışından temsilcilerin de yer aldığı kortej, kadın trampet takımı, halk oyunları ekibi ve animasyon gösterileri eşliğinde Köprübaşı mevkilinden Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

“GÜZEL BİR SÜLEYMANPAŞA HAYAL EDİYORUM”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından yaptığı konuşmada, Tekirdağ'da festivalin 1961 yılından beri düzenlendiğini söyledi. Tekirdağlılara güzel bir festival yaşatmak için 2 aydır yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Yüksel, "Kendi örf ve adetimizi yaşatabileceğimiz, kendi geleneklerimizi tekrar canlandırabileceğimiz güzel bir festival organize etmek istedik.  Birlik ve beraberliğimizin kıyamete kadar devam ettiği bir Türkiye olsun istiyorum. Güzel bir Tekirdağ, güzel bir Süleymanpaşa hayal ediyorum." dedi.

FESTİVAL ATEŞİ YAKILDI

Çeşitli etkinliklerle 9 Haziran'a kadar sürecek olan festivalin ateşi, Yüksel ve il protokolü tarafından yakıldı. Etkinliğe, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, siyasi partilerin temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YEREL SANATÇILAR SAHNE ALDI

Festival kapsamında ilk olarak Yerel Sanatçılar Gecesinde” Tekirdağlı sanatçılar sahne aldı.
Nijat Ayvaz’ın sunuculuğunu yaptığı Sahil Amfi Tiyatro’da gerçekleşen organizasyon kapsamında Tekirdağlı sanatçılar, Nijat Ayvaz, Mustafa Özcan, Salih Demirci, Erkan ve Emine Özata Demirci sahne alırken gece boyunca seslendirdikleri birbirinden güzel eserler ile keyifli anlar yaşattılar.

KONSERLER DÜZENLENECEK

Şiir dinletisi, güreşler ve çeşitli etkinliklerle devam eden festivalde ünlü şarkıcı Zara sevenleriyle buluştu. Festival 8 Haziran Cumartesi akşamı Mehmet Erdem ve Bengü, 9 Haziran Pazar akşamı Buray ve Tuba Yurt konserleriyle devam edecek.

Editör: TE Bilisim