Çerkezköy Bakış - Okul Bahçesinde düzenlenen törene Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Fatih Kocabaş ile Yılmaz Oğur, okul kurucusu Bülent Gülerçin, okul müdürü Ömer Kürklü, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.  

“ARTIK SALONLARA SIĞMIYORUZ”

Pilav günü ile başlayan program konuşmalar ve gösteriler ile devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Kürklü, “Bu yıl 10. yılımız. 10. yılda çınar gibi büyüyen koca bir dev kadro, koca bir eğitim kurumu. Artık salonlara sığmıyoruz. Gülerçin Koleji’nin 10 yıllık geçmişine baktığımız zaman her geçen gün başarılarla dolu, büyüyerek devam etmektedir. Gülerçin Koleji’nde öğretmen veya öğrenci olmak bir ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı her zaman yaşıyoruz ve yaşatıyoruz. Eski mezunlarımızla da her zaman gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim alması için elinden gelen tüm çabayı gösteren bir kurumuz. 8. sınıftan mezun ettiği öğrencileri yüzde 60 oranında Fen Lisesi’ne yerleştirerek; üniversite programında yüzde 90 lisans programına yerleştirerek sadece akademik anlamda değil; sosyal, sportif, sanatsal, kültürel anlamda da başarılara imza atıyoruz. Bu başarıları elde etmemizde başta kurucumuz Bülent Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum. Tabi ki de öğretmenlerimize kocaman teşekkürlerimiz sunuyorum.” dedi.

“GÜLERÇİNLİ OLMAK AYRICALIKTIR”

Gülerçinli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Kürklü, “Sadece Çerkezköy’e değil ulusal anlamda da takip edilmektedir. Geçen günlerde 10 ulusal gazete ziyaretimize geldi. 22 Temmuz’da gerçekleşecek Türkiye’nin marka liderleri kapsamında Türkiye’nin en iyi eğitimi veren kurumu seçildik. Çerkezköy’de bulunan bir okul Türkiye’de takip edilen hale gelmiş, gurur verici bir durum. Sorumluluğumuz büyük, omuzumuzdaki yükün farkındayız.  Çünkü bu ülkenin Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkması ancak ve ancak çocuklarımızdır, geleceğimizdir. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için en çabayı göstermekteyiz. Siz değerli velilerimizin de katkısı çok büyük, her zaman bizlere destek oldunuz. Gülerçinli olmak ayrıcalıktır.” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ, ONLAR BİZİM HER ŞEYİMİZ”

Gülerçin Koleji’nin kuruluş aşamasına değinerek konuşmasına başlayan okul kurucusu Bülent Gülerçin, “Tek hedefimiz iyi bir okul olmaktı. Açıldığı günden bu yana bu hedefe yaklaştık. 2009 – 2010 yılı mezunları Türkiye 8’incisi olduk ortalamada. Bu başarılarımız devam ediyor. Bu sadece benimle değil, burada hizmet veren öğretmenlerimiz sayesinde olmuştur. Tüm çalışılanlarımızın katkısı vardır. Öğrencilerimiz, onlar bizim her şeyimiz. Mezun öğrencilerimize başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

“ÖZEL OKULLAR ARASINDA EN KÖKLÜ EĞİTİM KURUMU”

Mezun öğrencilere yeni yaşamlarında başarılar dileyen Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan, “Danışmaz, Gülerçin Eğitim Kurumlarının 10. yılında mezuniyet coşkusunu beraber yaşıyoruz. Mezun öğrencilerimize yeni yaşamlarında sonsuz başarılar diliyorum. Ben de bu okulun bir velisiyim. Benim çocuğum da bugün mezun oluyor. Okul müdürümüzün de belirttiği gibi sanırım şu anda Çerkezköy’ün özel okullar arasında en köklü eğitim kurumu Gülerçin Koleji sayın veliler. Geçmiş dönemdeki başarıları, gelecekteki başarılara örnek temsil ediyor. Her zaman yanlarında olacağımızı yürekten söylemek istiyorum. Mezun öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.  

Editör: TE Bilisim