Çerkezköy Bakış - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılımıyla Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen programda 20 bin öğretmen ataması gerçekleşti. 2019-2020 eğitim öğretim yılı içerisinde tekli eğitim hedefi koyan ve devlet ile hayırsever yatırımları ile bu hedefe ulaşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bakanlık tarafından dersliklere orantılı öğretmen atamaları da yapılıyor. Yeni eğitim öğretim yılında Çerkezköy genelinde 2 bine yakın öğretmen kadrosu olacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son olarak Çerkezköy için 126 öğretmenin ataması yapıldı.

ATANACAK BRANŞLAR

Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 37 Özel Eğitim öğretmeni, 13 Okul Öncesi, 11 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 Türkçe, 8 İlköğretim Matematik, 7 Rehberlik, 6 Beden Eğitimi, 5 Sınıf öğretmenliği, 4 Müzik, 4 Fen Bilimleri, 3 Fizik, 2 Türk Dili ve Edebiyatı, 2 Kimya Teknolojisi, 2 İngilizce, 2 İmam Hatip Lisesi Meslek Ders Öğretmenliği, 2 Görsel Sanat, 2 Felsefe, 1 Teknoloji ve Tasarım, 1 Makine Ressamlığı, 1 Biyoloji, 1 Bilişim Teknolojileri, 1 Arapça ve 1 Almanca öğretmeni Çerkezköy’de görevlendirecek.
Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler 2 Eylül itibarıyla görevine başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlerin atamasında kalkınmada öncelikli illere öncelik veriliyor. Kalkınmada öncelikli illere atanan sözleşmeli öğretmenlerin, aynı eğitim kurumunda dört yıl sözleşmeli olarak çalıştıktan sonra, iki yıl da kadrolu görev yapması gerekiyor.
 

Editör: TE Bilisim