Çerkezköy Bakış-Çerkezköy'de kaçarak nikah kıyan ve bu evlilikten 2 çocukları olan 37 yaşındaki Ayşe ve 39 yaşındaki Kenan Çakır çifti, evlendikten 19 yıl sonra gelin ve damatlıklarını giyerek düğün yapmanın heyecanını yaşadı. Gelin arabasının arka camına “Geç oldu ama güzel oldu” yazılırken, Çakır çiftini bu mutlu günlerinde eş, dost ve akrabaları da yalnız bırakmadı.

Veliköy Mahallesi'nde yaşayan Ayşe ve Kenan Çakır çifti, sade bir nikah ile 19 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Çift, maddi imkansızlıklar nedeniyle ise düğün yapamadı. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Kenan Çakır ve eşi Ayşe Çakır’ın mutlu evliliklerinden 2 çocukları oldu. Kenan Çakır ise eşine beyaz gelinlik giydirememenin üzüntüsünü hep yaşadı. Ayşe Çakır bir süre önce eşine “Keşke benim üzerimde gelinlik, senin üzerinde damatlık olan bir düğün fotoğrafımız olaydı” diyerek hayalini dile getirdi. Kenan Çakır ise eşinin bu hayalinden daha fazlasını yapmak için kolları sıvadı. Ardından çift bir düğün yapmak için hazırlıklara başladı.
İlk olarak Çakır çifti bu düşüncelerini çocukları 8 yaşında Kıvanç ile 18 yaşında Okan Çakır’a iletti. İlk başta kardeşler büyük şaşkınlık yaşarken, anne ve babalarına destek oldular. Ardından çift üzerinde “19 yıl sonra bana bu değerli anı yaşatan eşime teşekkür ediyorum. Siz sevgili dostlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız.” yazan davetiye bastırdı ve yakınlarına dağıttı.

KINA, KONVOY VE DÜĞÜN

İlk önce cuma günü akşam çiftin evinin önünde kına gecesi düzenlendi. Cumartesi sabahı ise gelin kuaföre, damat ise berbere gitti. Ardından damat, üzerinde ‘Geç oldu ama güzel oldu… 19 yıl sonra” yazan gelin arabası ile 19 yıllık eşini kuaförden aldı. Yapılan düğün konvoyunun ardından çift, çocukları ile birlikte Veliköy Kapalı Düğün Salonundaki düğünlerine geçti.
Burada çift ilk olarak danslarını yaptı, daha sonra pasta kesildi. Çift ve davetliler çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

“EŞİME OLAN SAYGIMDAN, SEVGİMDEN DOLAYI BU DÜĞÜNÜ YAPIYORUM”

Kenan Çakır, yaptığı açıklamada, 20 yaşında eşiyle düğün yapamadan evlendiği için yıllardır bunun üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Eşinin o zaman gelinlik giymeyi çok istediğini belirten Çakır, " Hayat zorluklarla geçti hep. Eşyamız, ekmeğimiz olmadı kötü günlerimiz oldu hiç birbirimizden kopmadık. Eşim gelinlik giymeyi çok istedi. Kısmet bu zamanaymış. Çünkü o bunu hak ediyor. Hatta bütün kadınlar bunu hak ediyor. Kadınlar evin gülüdür, çiçeğidir. Bu gelinliği giymeyen her kadın üzgündür. Kimileri bu düğünü kötü görebilir, öyle laflar geliyor ki kulağımıza, insan dayanamıyor, ama kulaklarımızı kapatıyoruz. Ben eşime olan saygımdan, sevgimden dolayı bu düğünü yapıyorum. İnsan eşine neden düğün yapmasın. Eşe gösterilen sevgi kadın cinayetlerinin, kötü davranışların önüne geçer. Eşimi çok seviyorum." dedi.

“GELİNLİĞİMİ GİYDİM, ÇOK MUTLUYUM”

Gelinlik giyme hayali gerçekleştiği için çok mutlu olduğunu belirten Ayşe Çakır, "Genç kızlar hep gelinlik giyerdi. Ben, 'gelinlik bende nasıl durur' diye düşünüyordum. Şimdi gelinliğimi giydim, çok mutluyum. Gittiğimiz düğünlerden sonra hep üzülüyordum, ailemiz bize bunu yapmadı. Eşim tek başına sözünde durdu, kendisine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim