Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.  Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede devam eden ve yapılması planlanan çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İNCELEME YAPTILAR

Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ile birlikte Tepe mevkii olarak  da bilinen Cumhuriyet Mahallesi’nde devam eden ‘Çerkezköy İlçesi Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon ve İçme Suyu İnşaatı Çalışmalarını’ yerinde inceledi.

ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Cumhuriyet Mahallesinde atık suların yıllardır orman bölgesi içinden geçen dereye deşarj edildiğini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu durum Cumhuriyet Mahallemizin en büyük sorunlarından biriydi. Geçtiğimiz dönem Büyükşehir Belediyemiz ve TESKİ ile Cumhuriyet Mahallesi kanalizasyonlarının toplanarak kolektör hattı ile Kızılpınar Mahallesi Terfi Merkezi’nden Atık Su Arıtma Tesisine deşarjı konusunda gerekli proje çalışmalarımızı tamamladık. Ardından da çalışmalara başlandı” dedi. 

İÇME SUYU HATTI DA YENİLENECEK

Çerkezköy İlçesi Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon ve İçme Suyu İnşaatı Çalışmalarının en kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Akay, “Kanalizasyon çalışmalarının yanı sıra bölgede içme suyu hattı da yenilenecek. Projenin tamamlanması sonrasında Cumhuriyet Mahallesi sakinlerimiz hem kanalizasyon sorunundan kurtulacak hem de temiz içme suyu ile buluşacak. Yapılan bu çalışmaların kentimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak daha sonra Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşcan’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“ATIKSU ARITMA TESİSİNE DEŞARJI SAĞLANACAK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise yaptığı açıklamada, “Çerkezköy İlçesi Muhtelif Mahalleler Kanalizasyon ve İçmesuyu İnşaatı Çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çerkezköy ilçesi Cumhuriyet Mahallesinde dereye akan atık sular toplanarak Kızılpınar Mahallesi Terfi Merkezinden Atıksu arıtma tesisine deşarjı sağlanacaktır. İnşaat çalışmalarının tamamlanması sonrasında vatandaşlarımız temiz içme suyu ile buluşacaktır. Şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.
 

Editör: TE Bilisim