Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Mahalle Muhtarları ve basın mensupları ile bir araya geldi. 

“HIZLI TREN PROJESİ’NİN HAYATA GEÇİRİLECEK OLMASI SEVİNDİRİCİ” 

Toplantı öncesi basın mensupları ile Çerkezköy gündemi ile ilgili konuları da paylaşan Belediye Başkanı Vahap Akay, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi’nin hayata geçeceğini ve bunun Çerkezköy için önemli bir kazanım ve katma değer olduğuna dikkat çekerek, “Hızlı Tren Proje’nin hayata geçirilecek olması sevindirici. Bu Çerkezköy için de güzel ve katma değer katacak bir proje. Bu projenin hayata geçecek olması bizi sevindiriyor fakat projenin Çerkezköy trafiği ile ilgili problemler çıkaracağını öngörüyoruz” dedi.

“ÇERKEZKÖY’E HAKSIZLIK OLACAKTIR” 

Hızlı Tren Projesi’nin Çerkezköy içerisinden geçeceğini ve projede hemzemin geçidin yer almayacağı için Hikmet Uğraş Caddesi ile İstasyon Caddesi’ni birbirine bağlayan noktada 12 metre yüksekliğinde bir üst geçitten bahsedildiğini, Namık Kemal Bulvarı’nı Çorlu Yolu’na bağlayan hemzemin geçitte de hızlı tren güzergahının bu bölgede 4 metre duvar ile yükseltilip, üzerinden geçileceği ve tüm yükün Atatürk Viyadüğüne kalacağı bilgisinin kendilerinde var olduğunu belirten Akay, “İleride trafik ile ilgili sıkıntı çekmemek için bizim alternatif önerimiz Hikmet Uğraş Caddesi ile istasyon Caddesi’nin dal-çık ile birbirine bağlanması, BSH-Atılım Beton Kavşağı’nda ise Hızlı Tren Projesi’nin tünel yapılarak alttan geçirilmesi. Çerkezköy’ü bölmeyin, altından geçin. Bu sorunları bugünden konuşmazsak Çerkezköy yarın yeni biçimsiz köprülerle, biçimsiz geçişlerle trafik sorununu katlamak Çerkezköy’e haksızlık olacaktır.” dedi.

“GEREKLİ GİRİŞİMLERİ YAPACAĞIZ”

Bu konuyla ilgili gerek bakanlığın gerekse Devlet Demiryollarının Çerkezköy Belediyesi’nden şuana kadar resmi bir talepte bulunmadığını belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün önümüzdeki dönem trafik ile ilgili sorunlar yaşamaması için Hızlı Tren Projesi’nin geçtiği güzergahlardaki sorunların şimdiden masaya yatırılması, çözüm yolları aranması gerektiğini belirterek, bu konuda Çerkezköy Belediyesi olarak gerekli tüm girişimlerin yapılacağını da kaydetti. Akay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a ilgili sorunları aktaracağını ifade etti.

EN KISA SÜREDE ÇÖZÜM GETİRİLECEK

Mahalle muhtarlarından bölgelerindeki eksik ve aksaklıklar hakkında bilgi alan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, mahalle muhtarlarının dile getirdiği konuların takipçisi olacaklarını belirterek, kısa zamanda çözümü için gerekenlerin yapılacağını dile getirdi.
Toplantıya Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Esengül Güven’de yer aldı. 
 

Editör: TE Bilisim