Çerkezköy Bakış - Çerkezköy’de kibar ve yapıcı kişiliği ile tanınan ve bir süre de aktif siyasetin içinde yer alan Mali Müşavir Hasan İşçan, motosikleti ile fırsat buldukça Türkiye’nin çeşitli kentlerini dolaşıyor. İşcan, motosiklet tutkusunu Çerkezköy Bakış Gazetesine anlattı.


ÖNCE GÜVENLİK
İşçan, sabah erken saatlerde mali müşavirlik ofisine giderken bile motosikleti ile yolculuk yapmayı tercih ediyor. Motosiklet ile özel bir bağı olduğunu ifade eden İşçan, her motosiklete bineceği sırada yoğun bir hazırlık yapıyor. Motosiklet kullanmak için özel kıyafetler ve aksesuarları kullanan İşçan, en kısa mesafede bile kasksız kesinlikle kontağı çalıştırmıyor.


“EN GÜZELİ UZUN YOLCULUK”
İşçan, yaptığı açıklamada motosiklet tutkusunun 30 yaşından sonra başladığını söyledi. İşçan, “Ben Çerkezköy doğumluyum. 30 yaşımdan sonra motosiklet tutkusu başladı. İlk olarak 400cc bir motor aldım ve daha sonra vazgeçilmez bir hal aldı. 2007’de büyük bir kaza yaptım, bir hafta hastanede kaldım yine de vazgeçmedim. Kış mevsimlerinde de motosiklet kullanıyorum fakat yaz döneminde büyük bir zevkle kullanıyorum. Elimde olsa araba hiç kullanmam. Yakın mesafelerim oldu ama içimdeki tutku hep uzun yol yolculuğu.  Planladığımız bir istikamet vardı. Önce Söğüt üzerinden Salda’ya, Salda’dan Konya’ya oradan Gaziantep, Şanlıurfa Göbeklitepe ve Balıklıgöl’e gittikten sonra Peribacaları ve Anıtkabir ile sonlandırdım geziyi ve Çerkezköy’e döndüm. Bu maceralı gezide istenmedik olaylarda yaşanmıyor değil. Silivri’den çıkarken telefonum düştü ve kamyonetlerin altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Bir kere Eskişehir’de hızlı bir araç yanımdan geçti ve motosikleti devirdim. Başka bir olumsuz durumla karşılaşmadım. Herkese bu zevki tavsiye ederim. Motosikleti herkes kullanıyor olsa Çerkezköy’de park sorunu yaşanmıyor. Hiçbir yerde park sorunu yaşamadık, giriş ücreti alınmadı. Gerçekten çok güzel bir zevk. Bana bu fırsatı veren siz Bakış ailesine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İşcan, açtığı YouTube kanalında motosikleti ile yaptığı turları paylaşıyor. 

Editör: TE Bilisim