Çerkezköy Bakış - Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şubesi tarafından dernek üyesi engelli bireyleri ve protokl üyelerini kahvaltıda ağırlandı. 

GENİŞ KATILIM

Tokoçin Restoranda düzenlenen kahvaltı programına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ve çok sayıda engelli birey ile aileleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan TSD Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, engelli ailelerin her zaman yanında olduklarını ve bugünün kutlama günü değil farkındalık oluşturma günü olduğunu ifade etti. Kocaçınar, “Programa katılan herkese teşekkür ederim. Bugün aslında bir kutlama günü değil. O yüzden ben bugün kutlu olsun gibi cümleler kurmayacağım. Bugün engelli bireyleri anlamak için farkındalık oluşturma günü, bu vesile ile programın hemen başında tekerlekli sandalyeye oturarak buraya geldiler. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

AKAY: SİZLERİN FARKINDAYIZ

Kocaçınar’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, engelli vatandaşlara her türlü imkanı sağladıklarını ve her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Başkan Akay, “Bugün engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunların farkında olmak için bir kez daha bir aradayız. Böylesine güzel bir günde beraber olduğumuz için çok mutluyuz. Bir arada olmak, dertlerimizi, sıkıntılarımız paylaşmak bizim için çok kıymetli. Sakatlar Derneği’ne başkanımıza böyle bir etkinlik yaptığı için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“BURAYA TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GELEREK FARKINDALIK OLUŞTURDUK”

Kaymakam Abban ise yaptığı konuşmada yaptıkları farkındalığa dikkat çekerek, “Bugün yoğun programlarımız var. Çok konuşup hepinizi meşgul etmek istemiyorum. Bugün bizde buraya tekerlekli sandalyeye oturarak geldik. En azından engelli bireyleri bir an olsun anlamak adına böyle bir farkındalık yaptık. Devletimiz engelli bireylere ve yakınlarına gerekli tüm önem ve desteği vermektedir. Bu vesile ile bugün burada olan tüm engelli kardeşlerimize ve Sakatlar Derneği’ne teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Editör: TE Bilisim