Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Kemal Yazar ve ülkücüler, içinde mektup ve bir miktar para olan zarfı ilçedeki birçok işyerinin kapısına bıraktı. 
Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Yavuz Kemal Yazar imzalı mektupta şu ifadeler yer aldı: Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti bizlere, yoksullara yardım için eli ve gönlü açık olmayı, konuklar ve yolda kalmışlar için kapıyı açık tutmayı, açları doyurmak için sofrayı ve rızkımızı açık tutmayı öğütler. Biliyoruz ki, siz esnaf ve sanatkarlarımız, milli birliğimizin, kardeşliğimizin, toplumsal ahlak ve adalet ölçülerimizin halk içindeki en kutlu temsilcileri; günümüzün ahileri ve kültürümüzün temsilcilerisiniz. Zira yolunu kaybeden, yeri geldiğinde bir lokma ekmeğe meyleden, hayır-hasenat işlerinde uğraş verenlerin ilk uğrak yeri olan, bu sebepler neticesinde Şeyh Edebali’nin öğütlemiş olduğu “Milleti yaşat ki devlet yaşasın” desturunun temel taşını sizler oluşturmaktasınız.
Yine biliyoruz ki, esnaf olmadan büyüme olmaz. Esnaf olmadan zenginleşme, refah, bolluk olmaz. Esnaf olmadan huzur ve sükunetin tamir ve tesisi de olmaz. Esnaf olmadan memleket olmaz, millet olmaz. Türk-İslam medeniyetinin bereket ve bütünlük kalesi kuşkusuz, siz esnaf ve sanatkarlarımızda mevcuttur. Bu memleket ve Çerkezköy’ümüz, dükkanını besmeleyle açıp, şükürle kapatan esnafımıza minnettardır. Bu düşünceler ile dün olduğu gibi bugün de küçük esnafımızın yanında olduğumuzu ve bu konudaki çalışmalarınızı arttırarak devam edeceğimizi bilmenizi isteriz. Atalarımız; “Siftahı hayır duası ile alınan para berekettir” derler. Ticaretinizin bereketli, rızkınızın bol olması temennisi ile atalar deyişine hürmeten günün ilk siftahını hayır dualarımızla bizler yapmak istedik.  Bu duygular ile, bugünkü siftahınız bizden, bereketi Allah’tan olsun. Ahlak ve dürüstlük yolundan ayrılmayan, helal rızık için alın teri döken, ülkenin geleceğini yetiştirmek için emek kuşanan siz değerli esnafımıza Çerkezköy Ülkü Ocakları olarak başarılı, bol kazançlı ve bereketli günler dileriz.
Sizleri Ülkü Ocaklarına çay içmeye bekliyoruz.  Selam ve dua ile…


 

Editör: TE Bilisim