Çerkezköy Bakış - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmacı olarak yer aldığı zirvede, kentlerin kalkınması ve turizm, Kent Kimliği ve Alternatif turizm ile turist profili odaklı kentsel gelişim konularında açıklama ve değerlendirmelerde bulunuldu.
Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi’nin 3. oturumunda sunum eşliğinde bir konuşma gerçekleştiren ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal turizm başta olmak üzere Tekirdağ turizminin canlandırılması konusunda son yıllarda önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Albayrak, “Tekirdağ tarihi, doğası, kültürel değerleri vb. gibi tüm güzellikleri ile turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu potansiyeli ortaya çıkarmak için yoğun bir çalışma programı gerçekleştiriyoruz. Özellikle kırsal turizm konusunda son yıllarda büyük bir aşama kaydettik. 10 köyümüzü kırsal turizmi canlandırma projemize dahil ettik ve bu konuda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. İzmir’in Şirincesi konumunda olabilecek birçok köyümüz var. Buralardaki potansiyeli, üreticilerimizi ve yöre halkını da işin içine katarak ortaya çıkarma hedefindeyiz. İnanıyorum ki kısa zaman içerisinde bu konuda önemli adımlar atacağız. Çevre değerlerine saygılı, kentlilik bilincini oluşturmuş, insan odaklı ve katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde ilçe belediyeleri ile eşgüdüm içinde çağdaş belediyecilik hizmetleri sunarak Tekirdağ'da yaşayanların yaşam kalitesini arttırmanın yanı sıra, güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, lojistik yatırımlarıyla, turizmi ve üniversitesi ile çevreye duyarlı, kentleşmesini tamamlamış, yaşanılabilir, güvenli ve mutlu bir Tekirdağ ortaya çıkarma hedefinde olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, Tekirdağ’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getirmek için var güzümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi’nde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere birçok büyükşehir belediye başkanı, turizm konusunda görüşlerini sektörün temsilcileriyle paylaştılar. 
Oldukça verimli geçen zirvede Yerel Yönetimlerin turizmin geliştirilmesi konusunda atacağı adımlarla ilgili bir yol haritası da çıkarıldı.

Editör: TE Bilisim