Çerkezköy Bakış - Yeni yılın ilk mesai gününde de Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde tablo değişmedi. Aralık ayında yaşanan aşırı yoğunluk “kimlik ve ehliyet yenilemede son gün 31 Aralık” dedikodusu nedeniyle olduğu ifade edilirken, aslında bu kuyruğun dedikodu ile ilgili alakalı değil, personel eksikliğinden kaynaklandığı yeni yılda ortaya çıktı.
Hükümet Konağında bulunan İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde oluşan kuyruk koridorun dışına taşarken, kimlik, ehliyet ve pasaport almak için randevulu olarak kuruma gelen vatandaşlar bile saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Personel eksikliğinin yaşandığı kurumda, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz’da bankoya geçerek vatandaşların işlemlerini yapmaya çalışıyor.

İL MÜDÜRÜ GÖRMÜYOR MU?

Fabrikalardan dolayı yoğun göç alan ve İstanbul’a yakın olması nedeniyle çok sayıda vatandaşın da kimlik, ehliyet ve pasaport işlemleri için geldiği Çerkezköy’de İlçe Nüfus Müdürlüğü çökmüş durumda. Vatandaşlar işlemlerini yaptırmak için saatlerce bekliyor. Sıra gelmeyen vatandaşlar ise evinin yolunu tutuyor. Tekirdağ İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Aydoğan Tulgar’ın nasıl bir önlem alacağı ise merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim