Çerkezköy Bakış - TMS ile MESS arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmayınca TMS fabrikalarda eylem başlatmıştı. Eylemler sonrasında Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası geri adım atarak Türk Metal Sendikası’na görüşme teklifi yaptı. TMS ile MESS arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmesi bugün MESS İstanbul Merkez binasında sabah 09.30’da gerçekleşti. Ancak yine uzlaşma sağlanamadı.

KOÇAK’TAN AÇIKLAMA

Toplantının ardından Çerkezköy’e dönen ve burada basın toplantısı düzenleyen TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “MESS ile yürüttüğümüz müzakerelerde MESS tarafından yapılan toplantı çağrısı üzerine saat 09.30 da başlayan ve sözleşme komisyonumuzun hazır bulunduğu toplantı sona erdi. İşveren sendikası MESS ücretlere ilk altı ay zammı için daha önce yaptığı yüzde 6,05’lik teklifini yüzde 8’e yükselttiğini belirtti. Diğer konularda bilinenden başka bir teklifleri olmadığını da eklediler. Bizde bu teklife gerekli cevabı Bursa Mitingi'nde vereceğimizi ifade ederek yüzde 8’lik yeni teklifi de reddettik.” dedi. 

“40 OTOBÜS İLE GİDECEĞİZ”

Bursa Mitingine Kapaklı TMS ile birlikte yaklaşık 40 otobüs ile gideceklerini belirten Koçak, “Fabrikalarda vardiya giriş ve çıkışlarında basın açıklamaları yapıp 40 dakikalık iş yavaşlatma eylemleri yapacağız. 18 Ocak’ta Bursa’da büyük bir mitingimiz olacak. Çerkezköy’den 20, Kapaklı’dan da 20 otobüs olmak üzere 40 otobüs ile Bursa’daki mitinge gideceğiz.” diye konuştu.
Toplantının ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaş pasta kesildi. 


 

Editör: TE Bilisim