Çerkezköy Bakış - TMS, MESS ile devam toplu iş sözleşmesinde uyuşmazlık çıkınca grev kararı aldı. TMS'den yapılan açıklamada, “Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki görüşmeler 7 Ekim 2019 tarihinde başlamıştı. MESS tarafının, işçilerin içinde bulunduğu zor koşulları hiçe sayan tekliflerinde ısrar etmeleri nedeniyle müzakereler tıkanmış ve sendikamız bir dizi eylem kararı alarak uygulamaya koymuştu. Ülkenin dört bir yanında örgütlü olduğumuz fabrikalarda devam eden eylemlerimiz pazar günü gerçekleştireceğimiz Türk Metal’in Büyük Bursa mitingi ile meydanlara taşınacak. MESS’in uzlaşmaz tutumu karşısında eylemlerimiz yaygınlaşarak devam ederken sendikamızca grev kararı alınmıştır.” denildi.
Açıklamada, TMS Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın değerlendirmesine de de yer verildi. Kavlak, yaptığı açıklamada üyelerin hak ve özgürlükleri için mücadelelerine kararlılıkla sürdüreceklerine dikkat çekerek, “İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, grev kararı almıştır. Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.


KOCAK’TAN AÇIKLAMA
TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ise yaptığı açıklamada, "İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, bugün itibariyle grev kararını almıştır. Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz." dedi.
KARAR PANOLARA ASILDI
Grev kararının ardından Koçak, fabrikaları gezerek üyelerle bir araya gelerek grev kararını panolara astı. Koçak, “MESS ile yürütülen Toplu İş Sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması sebebi ile Türk Metal Sendikası Genel Merkezimiz tarafından alınan grev kararını Çerkezköy Şubemize bağlı B/S/H/ Ev Aletleri San. Aş.'de ilan panomuza astık. Genel Başkanımızın önderliğinde direne direne kazanacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim