Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 2019 yılı faaliyet ve istatistiklerini açıkladılar.

BİN 756 KURS, 17 BİN 173 KURSİYER

Çerkezköy’de vatandaşlara hem sosyal ortam sağlayan hem de bünyesindeki kurslar sayesinde vatandaşların kişisel gelişim ve ekonomilerine katkı sağlayan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, geçtiğimiz 2019 yılında yoğun mesai harcadı.
Merkez, mesleki, sosyal ve kültürel, okuma yazma, üniversite hazırlık kursları başta olmak üzere birçok kursu vatandaşların hizmetine sundu. Merkez, mesleki kurslar çatısı altında geçtiğimiz yıl birbirinden farklı 316 kurs seçeneğini kursiyerlerin hizmetine sundu. Bu kurslardan ise Çerkezköy’de 9 bin 181 kişi faydalanarak sertifika sahibi oldu.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel kurslarla da sanayi bölgesi olan Çerkezköy’de vatandaşlara sosyal ortamlar oluşturan kurumlardan biri olmayı da başardı. Merkez, bu çatı altında 365 farklı kursu hizmete sundu. Çerkezköy’de bu kurslardan ise toplam 7 bin 362 vatandaş hizmet aldı.

630 VATANDAŞ OKUMA-YAZMA ÖĞRENDİ

Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan ve Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan okuma yazma seferberliğine Çerkezköy’de de gereken önem ve hassasiyet gösterildi. Çerkezköy’de 60 okuma yazma kursu hizmeti verilirken, 630 vatandaş bu kurslardan faydalandı.

ÜNİVERSİTE SINAVI DESETĞİ

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü sadece sosyal ve mesleki kurslar hizmeti ile sınırlı kalmadı. Merkez, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kursları da faaliyete geçirerek öğrencilere hizmet verdi. Bu kapsamda merkez, 274 kurs açıldı ve 186 kursiyer üniversite kazandı. Merkez, 2019-2020 eğitim öğretimi yılında da 434 öğrenciye hali hazırda kurs hizmeti vermeye devam ediyor.
Tüm bu hizmetler bünyesinde Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bin 756 kursta 17 bin 173 kursiyere hizmet verdi.

MERKEZ FAALİYETLERİ

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, sadece kurslarla değil sosyal sorumluluk projeleri ve farklı etkinliklerle de vatandaşlara hizmet sundu. Merkez, ülke genelinde başlatılan sıfır atık projesi kapsamında 3 bin bez torbayı tekstil kursiyerleri ile dikerek okullara dağıtımını sağladı.
Yine ihtiyaç sahibi öğrencilere ‘Minik Papatyalar’ projesi ise 500 öğrenciye kıyafet dikerek teslim etti.
Bu faaliyetlerin yanı değerler eğitimi kapsamında etkinlikler de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde vatandaşlara ve kursiyerlere hizmet verildi. Merkez, çeşitli yörelerin oyunlarını halk oyunları gecesi düzenleyerek beğeniye sunarken, tiyatro topluluğu, ustalar kursiyerlerle buluşuyor ve seminerler düzenleyerek kursiyerler ve vatandaşlara hizmet verdi.
Merkez’den yapılan açıklamada, 2019 yılında Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nde ilçe nüfusunun sadece yüzde 10,30’nun faydalandığı ifade edildi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Çerkezköy’ün nüfusu 174 bin 529 olarak açıklandı.

Editör: TE Bilisim