Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Serkan-Müjgan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Okulunu ziyarette bulundu.
“EĞİTİME KAZANDIRMAK ÇOK ÖNEMLİ”
Ziyaretinde Kent Konseyi Başkanı Hayırsever Serkan Karagöz ile konuşan Başkan Akay, engelli öğrencilerin eğitime kazandırılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Akay, “Trakya’da sayılı Özel Eğitim Merkezlerinden birisi burası. Yaklaşık 4 ay önce ziyarete gelmiştim ve öğrenciler 4 ay öncesini hatırlıyor. Burada eğitim veren tüm vefakar öğretmenlere şükranlarımı sunuyorum. Belediye olarak elimizden ne gelirse ne yapmaya hazırız.” dedi.



“SÖZ VERMİŞTİNİZ VE TUTTUNUZ”
Başkan Akay’ın ardından konuşan Hayırsever Serkan Karagöz, seçim öncesinde Vahap Akay’ın yardım edeceğine dair söz aldığını sözünü de tuttuğunun altını çizerek, “Başkanımıza teşekkür ediyorum seçim öncesi verdiği sözünü, seçildikten sonra yerine getirdi. Tabiri caizse bir dediğimiz, iki olmuyor. Şahsım adına Okul Aile Birliğine, Müdürlerimize, Öğretmenlerimize cefakar çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“ÇALIŞMALAR KOLAY OLMUYOR”
Karagöz konuşmasına şöyle devam etti, “Okulumuzda anaokulu, İlk ve Ortaokul bir de Meslek Lisesi var. Çalışmalarımız kolay olmuyor, özellikle öğrencilerimiz ilgi isteyen ve her biri ile yakinen çalışmamız gerekiyor.” dedi.
OKUL YERİ İÇİN ONAY BEKLENİYOR
Yeni bir okul için de Başkan Akay’la görüştüğünü ifade eden Serkan Karagöz, okul yerinin belirlendiğini söyledi. Serkan Karagöz’ün konuşmasının ortasına giren ve konuşma ile ilgili açıklama yapan Başkan Vahap Akay, “Yeni Özel Eğitim Merkezi okulumuzun yerini belirledik ve Çerkezköy Belediyesi olarak çalışmaları tamamladık Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine sunduk onay bekliyoruz. Ocak yada Şubat ayı içerisinde onay alırsak çalışmalara başlayacağız.” şeklinde konuştu.



YENİ YER TREPAŞ’IN ARKASI
Yeni okul yerinin TREPAŞ’ın arkasında olduğunu da ifade eden Başkan Akay, “Çerkezköy’de eğitim yeri için alan bulmak kolay fakat bu eğitim yerlerini yapacak hayırsever yok.”dedi.
“REKLAMA İHTİYACIMIZ YOK”
Son olarak konuşan Serkan Karagöz şunları söyledi: “Biz hayırsever olarak bu işi yapıyoruz ve diğer hayırseverlere de örnek olmasını istiyoruz. Bunca sanayicinin iş adamının içinde biz belki çırağız ama çırak olarak da bunları yapıyoruz.”
YAKINDAN İLGİLENDİ
Eğitim gören öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Başkan Akay, öğrencilerin el yapımı çalışmalarını tek tek inceledi. Çalışmalarından dolayı öğrencileri  tebrik eden Başkan Akay tüm öğrencilerle yakından ilgilendi. Eğitim gören öğrencilerden Furkan Aldemir ise Başkan Akay’dan tablet istedi. Furkan’ın isteği üzerine Akay öğrenciye tablet sözü verdi.
Editör: TE Bilisim