Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 31 yıldır faaliyette olan Armasan Ambalaj fabrikası, Kovid-19 tedbirleri kapsamında geliştirdiği yüzdeyken buharlaşma yapmayan Anti Fog'lu siperlikli maske ile sağlık sektörüne katkıda bulunuyor.
Siperlikli maske, sağlık çalışanlarının damlacık yolu ile Kovid-19 virüsünden korunmasının temel araç gereçlerinin başında geliyor. Bu kapsamda Armasan Ambalaj, ürettiği özel siperlikli maske ile gözlük kullanan hekim ve sağlık çalışanlarının siperlikte oluşan buharı önleyen Anti Fog malzemesi ile yapılan maskelerin seri üretimine başladı. Günde 20 bin ila 100 bin Anti Fog'lu siperlikli maske üreten fabrikada, üretim kapasitesi ihtiyaca göre 400 bin maske üretimine kadar çıkabiliyor. Armasan Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Temel Mahmutoğlu, bakanlık tarafından talep edilen maske üretimlerine başladıklarını ve talebe göre daha da fazla üretebileceklerini söyledi.

“400 BİN MASKE ÜRETİM KAPASİTEYE ÇIKABİLİYORUZ”

Mahmutoğlu gazetemize özel yaptığı açıklamada, "31 yıllık ambalaj firmasıyız. Tüm üretimlerimiz Tarım ve Orman Bakanlığımızın onayı ile yapılıyor. Dünyanın karşı karşıya kaldığı ve Çin'de ortaya çıkan Koronavirüs sebebi ile bizde ne yapabiliriz diye düşündük ve öncelikle büyük fedakarlıkla Tıp alanında çalışanlarımızın hayatlarını düşünerek siperlik üretmeyi planladık. Bunu da Ticaret ve Sanayi Bakanlığımızın talebi ile bu üretime başladık. Üretim olarak altyapımız gayet elverişliydi. Hammadde ve montaj olarak ciddi bir tonaj kapasitemiz var. Şuanda seri üretime başladık, 20 bin günlük üretimimiz var fakat ham madde olarak 400 bin seviyelerine çıkabiliyoruz.  Montaj personellerimizi ayarladığımız vakitte de günlük 400 bin seviyelerine çıkabilecek konumdayız. Özellikle ürettiğimizde kaliteye dikkat ettik. Anti Fog özelliği ile CE belgesi alarak bu maskelerimizi üretiyoruz. Anti Fog özelliği nefes alıp vermede siperlik önünde buğu yapmasını önlüyor. Çünkü kullanıcının önü buğudan dolayı kapanmamalı. Bu özellikli siperli maskelerimizin hali hazırda üretimleri devam etmekte." dedi.

Editör: TE Bilisim