Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, kamuoyunda siyasi gerekçelerle yaklaşık 40 işçinin görevlerine son verildiği yönündeki ifadelerin gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu söyledi. Büyükşehir Yasası ile birlikte belediye bünyesindeki birçok birimin Büyükşehir’e devredildiğini belirten Başkan Akay “AKP’li olmuş yada başka partili olmuş, kimseyi siyasi görüşü dolayısıyla işten çıkarmadık. Büyükşehir ile değişen bir yapı var, Çerkezköy Belediyesi’ne ait olmayanlar birimler oluştu. Büyükşehir Belediyesi’nin kadrolu ve ihale usulüyle aldığı 140 çalışanı çeşitli birimlere yerleştirilecek” diye konuştu.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediye bünyesinde çalışan taşeron işçilerin işten çıkarılmaları ile ilgili açıklamada bulundu.
BÜYÜKŞEHİR BÜNYESİNE DEVREDİLDİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 31 Aralık 2014 tarihinde sözleşmeleri biten ve işten çıkarılan taşeron işçileri ile ilgili açıklamalarda bulunarak, çıkarılan işçilerin görev yerlerinin Büyükşehir bünyesine devredildiğini ifade etti.
Akay “31.12.2014 tarihinde Çerkezköy Belediyesi bünyesinde olan otogar, kapalı otopark, su tahakkuk merkezi birimi, su ve kanalizasyon birimi ve çöp döküm merkezini Büyükşehir Belediyesi’ne devrettik. Yaklaşık 3-4 ay önce yapılan ihaleye 169 kişi ile çıkılacaktı biz o sayısını 140’a indirdik” dedi.
“SİYASETE MALZEME EDECEKLER”
Başkan Akay şunları söyledi: “Maksimum 45 kişi işten çıkarıldı. İddia edildiği gibi 160 kişi, işten çıkarılmadı.
Bu konuya siyasete malzeme yapanlara engel olamayız. Ben öyle yapıda biri olsaydım göreve gelir gelmez işten çıkarma yapardım. AKP’li olmuş yada başka partili olmuş kimseyi siyasi görüşü dolayısıyla işten çıkarmadık. Büyükşehir ile değişen bir yapı var, Çerkezköy Belediyesi’ne ait olmayanlar birimler var.
Büyükşehir Belediyesi’nin kadrolu ve ihale usulü alınan 140 çalışanı birimlere yerleştirilecek.”
Editör: TE Bilisim