Çerkezköy Bakış - Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 1 Haziran itibariyle başlayan kontrolü sosyal hayat ile birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Kontörlü normalleşmenin ardından kurulan ilk pazar gününde kimi vatandaş tedbirli, kimisi ise salgının Türkiye’de görülmediği tarih olan 10 mart öncesine göre hareket eti.
Kapalı Pazar Yeri girişinde koronavirüs tedbirler doğrultusunda maske takma zorunluluğu ve dezenfekten kullanımı Çerkezköy Zabıta Amirliği ekipleri tarafından denetlendi. Sosyal mesafe kurallarının çoğu noktada dikkate alınmadığı gözlenen pazarda hareketlilik yaşandı. Sebze ve meyve tezgahlarında yoğunluk yaşanırken, giyim ve züccaciye bölümünün ise sakin olduğu göze çarptı.

FİYATLAR İSE ŞÖYLE
TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre, Mayıs ayı zam şampiyonu, yüzde 40,87'lik fiyat artışıyla çilek oldu. Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı tezgahlarında çilek kilosu 8 liradan satışa sunuldu.

Tezgahlarda fiyatlar şöyle; Domates kilosu 2 liradan, salata 3, kiraz 7, çilek 8, erik 6 ve yaz döneminin önemli meyvesi karpuz kilosu 2 liradan satıldı.

Editör: TE Bilisim