Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çerkezköy’de görev yapan basın mensuplarına yemek verdi. Yemekte görevde bulunduğu süre içerisinde yaptığı çalışmaları anlatarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Akay, 2015 yılının 2014 yılına oranla hizmetler açısından farklı olacağını söyledi.

Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çerkezköy’de görev yapan gazetecilerle yemekte bir araya geldi.
“ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREVİNİZİ YAPIYORSUNUZ”
Gabralı Otel’de dün akşam düzenlenen yemeğe Başkan Akay, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ile birlikte katıldı. Gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Akay, “2014 yılı hem sizler için hem de biz siyasetçiler için oldukça yoğun geçti. Gazeteciler zor şartlar altında bağımsız ve gerçek haberi yapmak sonrasında paylaşmak için çalışıyorlar. Bunu yapmak hiç de kolay olmuyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.



“101 ADET MECLİS KARARI ALDIK”
Akay, yemekte göreve başladığı Nisan ayından itibaren yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. 2014 yılında 23 meclis oturumunda 101 karar alındığını açıklayan Başkan Akay “encümen toplantıları haftada bir kez gerçekleştiriliyor. Encümende şimdiye kadar 1343 karar aldık. Kararların büyük çoğunluğunu yardım talepleri oluşturdu.” diye konuştu.
18 BİN 984 DİLEKÇEYE CEVAP VERİLDİ
2014 yılı içerisinde 950 nikah akdi gerçekleştirildiğini açıklayan Başkan Akay şöyle devam etti: “2014 yılında 8 adet bilgi edinme başvuru müracaatı yapıldı, bunların 8 adedi de olumlu cevaplandı. 18 bin 984 dilekçe, ilgili birimlere havale edilerek sonuçlandırıldı. Dilekçelerin ilk sırasını farklı konulardaki dilekçeler oluştururken, torba yasa hakkında 2 bin 964 dilekçe, hak ediş bedeli hakkında 1226 dilekçe, nikah hakkında 950 dilekçe, nakdi yardım hakkında 810 dilekçe verildi. Belediyemiz İŞKUR bölümüne 982 iş müracaatında bulundu. İlçemiz muhtelif mahallelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi kişilere 4 bin adet erzak dağıtımı yapıldı.
71 MİLYON 579 BİN TL GELİR ELDE EDİLDİ
Başkan Akay, 2014 gelir-gider bütçesi hakkında da bilgi verdi. 67 milyon 604 bin 575 TL olarak tahmin edilen 2014 yılı gider bütçesinin 53 milyon 47 bin 238 TL olarak gerçekleştiğini açıklayan Akay, “gelir bütçesini 64 milyon 604 bin 575 TL olarak tahmin edildi, 75 milyon 829 bin 220 TL tahakkuk etti; tahakkuk oranı yüzde 117’dir. Net gelir ise 71 milyon 579 bin 787 TL olarak gerçekleşti. Bunun da gerçekleşme oranı yüzde 111’dir. Tahsilatın toplam tahakkuka oranı yüzde 95 olarak gerçekleşti” bilgisini verdi. 
“AYLIK 700 BİN TL YAPILANDIRMA BORCU ÖDEYECEĞİZ”
Başkan Akay, Çerkezköy Belediyesi’nin Kızılpınar ve Veliköy ile birlikte 82 milyon 319 bin 438 TL’lik brüt borcunda yapılandırmaya gittiklerini söyleyerek “bu borç, bizden önceki 8 yılda biriken borç miktarıdır. Yapılandırma ile birlikte toplam borcumuz 59 milyon 553 bin 732 TL. Çerkezköy Belediyesi 6 yıl boyunca ayda 700 bin TL yapılandırma taksiti ödeyecek. İlk iki taksiti ödedik” dedi. Belediye’nin 2 milyon 933 bin 168 TL’lik Vakıfbank’a ait olan borcu ile 8 milyon 726 bin TL’lik İller Bankası’na olan borcunu Büyükşehir Belediyesi’ne aktardıklarını kaydeden Akay “Belediye’nin 3 aylık dönemde piyasa borcundan 4 milyon 556 bin TL ödeme yapıldı. Kızılpınar Belediyesi’nin 1.İcra satışından 2 milyon 518 bin, 2.İcra satışından 909 bin TL olmak üzere 3 milyon 427 bin TL ödeme yapıldı. Kızılpınar’ın icra satışından 1 milyon 121 bin TL faiz ve masraf ödemedi yapıldı. Ayrıca piyasa, SSK ve vergi borcu olmak üzere 2 milyon 305 bin 592 TL ödeme yapıldı. Kızılpınar Belediyesi’nin halen devam eden 9 adet icra dosyası bulunuyor, Çerkezköy ile Veliköy Belediyesi’nin icra dosyası bulunmuyor. 2014 yılında İller Bankası’ndan brüt 28 milyon 537 bin TL pay alınırken, 21 milyon 84 bin TL net gelir sağlandı.”



“166 ÇOCUĞU SÜNNET ETTİRDİK”
Belediye sağlık ünitesinde 1537 kişiye çeşitli sağlık hizmetleri sunulduğunu anlatan Başkan Akay “engelli aracımız engellilere hizmet sunuyor. 166 çocuğu sünnet ettirdik. 5 Ağustos 2014 tarihinden bugüne 228 hastaya evde sağlık hizmeti sağladık. 165 çalışan personelin işe giriş ve periyodik muayeneleri yapıldı” dedi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 2014 yılı faaliyetleri hakkında da bilgi veren Akay “sorumluluk alanımız olan 881 bin metrekare alan içinde düzenli iş takibi yapıldı. Çeşitli alanlarda yeşil alan çalışması, çiçek ekimi, çim serimi, çiçek dağıtımı ve çeşitli ağaç çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca parklarda çeşitli çalışmalar yapılarak oyun grupları kuruldu” dedi.
MAHALLE EVLERİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çatısı altında düzenlenen yaz spor okulunda 1087 öğrenciye eğitim verildiği söyleyen Akay şöyle devam etti: “1.Çocuk Şenliği’ni düzenledik. Çeşitli kültürel gezilerimiz oldu. Tiyatro oyunları, konserler ve turnuvalar düzenlendi. Çok Amaçlı Mahalleevleri Projesi devam ediyor. Veliköy Mahallesi’ndeki mahalle evi Ocak ayı içerisinde eğitimlerine başlayacak.”
KAMUYA 731 BİN TL’LİK YARDIM YAPILDI
Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2014 yılında gerçekleştirdiği çalışmaları özetleyen Akay, kamu kurum ve kuruluşlarına 731 bin TL’lik yardım yaptıklarını açıkladı. Belediye bünyesinde  15 adet aracının revize edilerek yenilendiğini kaydeden Akay, “2 adet damperli kamyon, 1 adet kepçe, 1 adet silindir, 1 adet 25 kişilik minibüsü araç parkurumuza dahil ettik. Kamuya 46 araç tahsis edildi. Karla mücadelede 210 ton tuz, 10 ton solüsyon harcandı. Kızılpınar’daki mevcut garaj faaliyete geçirildi. Hurda deposu olarak temizlik araçlarının hizmetine verildi. Araç tamir bakımları kurulan atölyemizde yapılmaya başlandı” dedi.



“STADIN YARISI BİZİM”
Akay, Veteriner İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü ile 2014 yılı ruhsat ve denetim müdürlüğü faaliyet raporu hakkında da bilgi verdi. Belediye Başkanı Vahap Akay, sorulan soruları da yanıtladı. ‘Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadı Çerkezköy’e mi yoksa Kapaklı Belediyesi’ne mi ait? sorusunu cevaplandıran Akay, “Mustafa Uğraş Stadı mülkiyet olarak yarısı bizim yarısı da OSB’nin. Yağışların ardından zemin yeterince kötü durumda ve gerekli çalışmaları yapacağız. Stadın Kapaklı Belediyesiyle bir alakası yok, tüm sorumluluğu Çerkezköy Belediyesi’ndedir. Hedeflerimizde stadyum var. Çeşitli illerdeki statlara baktık ve kafamızda bir proje şekillendi. Önümüzdeki ay muhtemelen yerle alakalı İlçe Spor Müdürlüğü ile birlikte belki İlinde görüşünü alarak bir çalışma yapacağız. Bu sürece kadar da zeminle ilgili gerekli çalışmamızı da yaparız. Bu yoğun yağışlar zemini iyice kötü duruma getirdi” dedi.
“SEN BEN YOK ÇERKEZKÖY VAR”
Kamuoyunda 1911 Çerkezköyspor takımına destek olduğu yönünde eleştirileri de yanıtlayan Akay, “Belediye tarafından her hangi bir destek yok. Çerkezköyspor yıllardan beri itfaiye binasındaydı ve oradaki sıkıntıları ben bilmem. İtfaiyeyle ilgili olan kısmın tamamı Büyükşehir’e devir oldu. Çerkezköyspor yönetimi bana geldiğinde de alan bizim değil diye bir söylemde bulunmuştum. Sıkıntı varsa Büyükşehir ile konuşun ve benimle ilgili bir sıkıntı olmadığını dile getirmiştim. 1911 kulübünün bir talebi oldu ve düzenlediğimiz alanda yenileme çalışması yaparak arkadaşlara yer gösterdik. Başka bir tesis de yapmayı düşünmüyorum” derken, hangi takımı destekliyorsunuz sorusuna da ‘Sen ben yok Çerkezköy var’ cevabı verdi. Yemeğin ardından Başkan Akay, gazetecilere günün anısına birer hediye takdim etti.
Editör: TE Bilisim