Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü organizasyonunda Çerkezköy Belediyesi ile Hayrat Vakfı işbirliğinde Türkiye geneliyle beraber Çerkezköy’de açtığı Osmanlıca kursunda dördüncü kur tamamlandı.

Çerkezköy Bakış -
Çerkezköy Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliğinde açılan Osmanlıca Kursu’nda dördüncü kur tamamladı.
120 BİN KAYITLI KURSİYER VAR
Kursa Türkiye genelinde 120 bin kişinin kayıt yaptırdığını belirten Hayrat Vakfı Çerkezköy Şubesi Osmanlıca eğitimcilerinden Cemil Aydın, “Kurs için başvurularımız devam ediyor. İsteyen vatandaşlarımız halk eğitim merkezleri ve www.osmanlicaegitim.com  sitesinden başvuru yapabilirler. Kursu başarıyla bitiren öğrencilere dördüncü kuru başarıyla bitirdiklerine dair sertifika vereceğiz. Bu sertifika Türkiye’nin her noktasında geçerli olacak” dedi.
MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Kursun dördüncü kurunun bitmesinin ardından kursiyerlerden Tekin Güldal, “Osmanlıca çok yararlı bir dil. Öğrendikten sonra en büyük kazancımın bu olduğunu fark ettim ve yeniden doğmuş gibi hissediyorum kendimi.” dedi. Bir diğer kursiyer Dilaver Ziyaeddin ise, “Arapça bilmiyordum bu yüzden Kuran-ı Kerim okumaktan zorluk çekiyordum. Osmanlıca ile beraber Arapçayı da öğrendim. Bu kursa vesile olan tüm herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.



 “OSMANLICAYI YAŞATMAMIZ GEREKİR”
Hayrat Vakfı’nın gerçekleştirmiş olduğu bu kursun, tarihimizi daha iyi anlamamızı sağlayacağını belirten Aydın, “Biz eski dilimizin yaşatılmasından yanayız. Burada vereceğimiz derslerde bu topraklarda 600 yıl hüküm sürmüş bir imparatorluğun mirasını canlandırmak istiyoruz. Türkiye’nin her noktası bu imparatorluğun eserleriyle, yazıtlarıyla dolu. Bu yazıtları anlamak bize tarihimizi anlama konusunda büyük bir artı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
“300 MERKEZ’DE 4 BİNE YAKLAŞAN EĞİTİCİ KADROSU VAR”
Hayrat Vakfı Çerkezköy Şubesi Osmanlıca eğitimcilerinden Cemil Aydın, 2012 Nisan ayında MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokolun ardından 300 Merkez’de 4 Bin kişili eğitici kadrolarıyla devam ettiklerini ifade ederek, “Bu protokol sayesinde, tarih ve kültür mirasımızla buluşmak adına çok önemli bir adım atılmıştır. Gönüllülük ekseninde sosyo-kültürel projelere destek sağlayan STK’ları, devlet kurumlarıyla aynı zeminde buluşturan bu nevi ortak faaliyetler toplumsal sinerjiyi oluşturma noktasında büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.
5 BİN KİŞİ VAKIFTAN YARARLANMIŞTIR
Aydın Hayrat Vakfı tarafından açılan kurslardan 5 Bin kişinin istifade ettiğini de belirterek, “52 İl merkezinde benzer kursları 1997 yılında 54’ncü hükümet döneminde Kültür Bakanlığı işbirliği ile 5 Bin kişiye ulaştık.” dedi.
ÜCRET TALEP EDİLMİYOR
Aydın son olarak, “Vakfımız Çerkezköy Belediyesi ile işbirliği içinde kurslarına devam ediyor. Kursiyerlerden herhangi bir şekilde ücret talep etmiyoruz. Kurslar her biri birer buçuk aylık dört kur üzerinden verilmekte olup, harflerin ve okutucuların öğrenilmesi müteakip ilk iki hafta sonunda kursiyerler ağır olmayan metinleri okuyabilecek seviyeye gelmekte, ilk kur sonunda kolay okuma metinleri dediğimiz matbu eserleri okuyabilmektedir.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim