İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çorlu Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu’nda kan bağışı kampanyası düzenlendi. Gün boyu düzenlenen kan bağışı kampanyasına öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdi.

Çerkezköy Bakış -
Gazi Osman Paşa Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Dinçer Ersoy İlkokulu’nda kan bağışı kampanyası düzenlendi.
KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENDİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çorlu Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına öğrenci velilerinin yanı sıra okul öğretmenleri de ilgi gösterdi.
KAN BAĞIŞINI KİMLER YAPABİLİR?
18-65 yaş arasındaki sağlıklı birey yılda 4 kez (erkekler), 3 kez (kadınlar) kan bağışlayarak tanımadığı insanların hayatlarını kurtarabiliyor. Türk Kızılay’ı gezici kan bağış ekiplerinde görev yapan hekimler tarafından gelen tüm gönüllü başvurular değerlendirilerek kan bağışına uygun olup olmadıklarına karar veriliyor. Bağışlanan kanlar gerekli testlerden geçirildikten sonra Tekirdağ’da bulunan hastanelerde tedavi gören ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bağışlanan bir ünite kandan üç ayrı ürün edilerek üç ayrı hastaya kullanılıyor.
HİJYENİK ŞARTLARDA KAN ALINIYOR
Kişinin kan bağışçısı olup olmayacağını öğrenmek için Bağışçı Bilgi Formu’nu doldurması gerekiyor. Görevli doktorlar doldurulan formu değerlendirerek bağışta bulunan kişiyi kısa bir muayeneden geçiriyor. Uygulanan testler ve alınan bilgiler sonucunda şartlar uygun ise kan alma aşamasına geçiliyor. Uzman hemşireler özel tasarlanmış yataklarda hijyenik şartlarda ve tek kullanımlık malzemelerle kan alma işlemini gerçekleştiriyor.
Editör: TE Bilisim