Çerkezköy Bakış - Çerkezköy Belediyesi İmar ve Emlak Servisinde geçtiğimiz yıl haziran ayında ortaya çıkan sahtekarlıkta, ruhsat harçlarını değerlerinin altında gösterip oluşturulan sahte tahakkuk fişleri ve tahsilat makbuzlarıyla belediyenin yaklaşık 3 milyon TL zarara uğratıldığı tespit edilmiş, bunun üzerine Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

15 AY SONRA TESLİM OLDU

Olayın ortaya çıkmasının ardından firar eden belediye çalışanı E.K., aradan geçen 15 ayın ardından bu hafta başı Diyarbakır’da polise teslim oldu. E.K.’nin Çerkezköy’e getirilmesiyle birlikte soruşturma genişletildi ve verdiği ifadeler doğrultusunda aralarında ikisi eski belediye çalışanı 4’ü müteahhit 6 kişi daha gözaltına alındı. 

Polisteki ifadelerini ardından E.K. ile birlikte 7 kişi polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden E.K. ve bir diğer belediye eski personeli T.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden E.D., savcılık ifadesi ardından, diğer 4 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim