Çerkezköy Bakış - Mart ayı itibariyle Atatürk ve Öztrak Caddelerinin yenilenmesi ile Meydan ve Meydan Altı Otoparkı ve alt ve üstyapı projeleri için çalışmalar başlayacak. İlçenin çehresini değiştirecek olan bu projeler kapsamında iki caddedeki işletmelerin dışa çıkıntılarına izin verilmeyecek. Görüntü kirliliği oluşturan tabelalarla ilgili de düzenleme yapılacak. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı ziyaret eden Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılacak olan çalışmalarla ilgili de bilgiler paylaştı.

“KENT ESTETİK KOMİSYONUN BİR TAVSİYE KARARI VAR”

Akay, “Çerkezköy’ün ana ve ara sokaklarının güzelleştiği vatandaşın daha rahat edebileceği ve esnafında aynı şekilde rahat edebileceği bir düzenlemeye geçmek istiyoruz. Bununla ilgili sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyorum. Buradan sonra Ticaret ve Sanayi Odası’na geçeceğiz. Daha sonra Şoförler Odasını da ziyaret edeceğiz. Kent Estetik Komisyonun bir tavsiye kararı var. Bunu mecliste de görüşeceğiz.”dedi.

“KALDIRIMLARI DÜKKANA DEĞİL, DÜKKANI KALDIRIMA UYDURACAK BİR DÜZENLEME OLACAK”

Akay, konuşmasını şöyle sürdürdü: Atatürk ve Öztrak caddelerin 15 kilometre altyapı yapılacak. Sil baştan bir iş yapılacak. Bunun dışında meydan altı otoparkı ve üst yapı çalışmalarımız var. Tartışma konusu olacak bir durum kent estetik taslak kararı var. Tartışmaya açık bu konuyu Ekim ayına kadar konuşacağız.

Atatürk Caddesinde ön bahçe esnafı 15, Öztrak Caddesinde 9 esnaf var. Bunlara tebligat gönderdik. Bu 24 esnafın çıkmalarını kaldırarak taslak fikir olarak 2,buçuk metre mesafe verebiliriz. Bodrumdan çekme payına giren toplam 31 esnaf var. Bundaki niyette de kodlu bir çalışma var. Kaldırımları dükkana değil, dükkanı kaldırıma uyduracak bir düzenleme olacak. Bir düzen olması ihtiyacını görebiliyoruz. Bir an önce projelere başlayıp, bitirmek istiyoruz.

“KALDIRIM İŞGALLERİ İLE İLGİLİ HEPİMİZ MAĞDURUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “Sıkıntılarımız aşağı yukarı aynı. Kaldırım işgalleri ile ilgili küçük esnafta sıkıntı yok ama büyük esnaflarda var bu sıkıntı. Bu kaldırım işgalleri ile ilgili hepimiz mağduruz. Kayıt dışı esnaflarımız var, bununla ilgili Zabıta iyi çalışma yapıyor. Ama ufak tefek bir sıkıntı olmadı da değil.” dedi.
Tabela konusunda değinen Bozdağ, Akay’a “Tabela konusunda da düzenlemeyi merak ediyoruz. Pahalı tabelalar var, esnaf yeni yaptırmış bu tabelayı. Bunu nasıl yenileyecek esnaf?” sorusu yöneltti.

“BELLİ BİR SÜRE İÇERİSİNDE TABELA DÜZELTİLSİN DİYECEĞİZ”

Bozdağ’ın sorusuna cevap veren Başkan Akay, “Tabelalar konusunda bu düzene ihtiyaç var. Niyetimiz bu karar alındığı tarihten itibaren belli bir süre içerisinde tabela düzeltilsin diyeceğiz. Ondan sonra cephe kirliliğinden kurtulmak isteyeceğiz.

Biz esnafta bize destek olsun diyoruz, bunlar maliyet ama bunların hepsi bir dönüşüm. Bunların en sonundaki fayda hem esnafa hem de vatandaşa olacaktır. Bu caddeler daha güvenli daha rahat olsun istiyoruz.” dedi.
Ziyarette, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli Mimar Mustafa Kanburoğlu tarafından sunum yapılırken. projelerin slaytı gösterildi.

Editör: TE Bilisim