Çerkezköy Bakış - Mart ayı itibariyle Atatürk ve Öztrak Caddelerinin yenilenmesi ile Meydan ve Meydan Altı Otoparkı ve alt ve üstyapı projeleri için çalışmalar başlayacak. İlçenin çehresini değiştirecek olan bu projeler kapsamında iki caddedeki işletmelerin dışa çıkıntılarına izin verilmeyecek.

Görüntü kirliliği oluşturan tabelalarla ilgili de düzenleme yapılacak. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetimini ziyaret eden Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılacak olan çalışmalarla ilgili de bilgiler paylaştı.  Burada sinevizyon eşliğinde projenin detayları da paylaşıldı.

“MECLİSTE DE GÖRÜŞECEĞİZ”

Akay, “Çerkezköy’ün ana ve ara sokaklarının güzelleştiği vatandaşın daha rahat edebileceği ve esnafında aynı şekilde rahat edebileceği bir düzenlemeye geçmek istiyoruz. Bununla ilgili sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyorum. Daha sonra Şoförler Odasını da ziyaret edeceğiz. Kent Estetik Komisyonun bir tavsiye kararı var. Bunu mecliste de görüşeceğiz.” dedi.

“BİR AN ÖNCE PROJELERE BAŞLAYIP, BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Akay, konuşmasını şöyle sürdürdü: Atatürk ve Öztrak caddelerin 15 kilometre altyapı yapılacak. Sil baştan bir iş yapılacak. Bunun dışında meydan altı otoparkı ve üst yapı çalışmalarımız var. Tartışma konusu olacak bir durum kent estetik taslak kararı var. Tartışmaya açık bu konuyu Ekim ayına kadar konuşacağız. Atatürk Caddesinde ön bahçe esnafı 15, Öztrak Caddesinde 9 esnaf var. Bunlara tebligat gönderdik.

Bu 24 esnafın çıkmalarını kaldırarak taslak fikir olarak 2 buçuk metre mesafe verebiliriz. Bodrumdan çekme payına giren toplam 31 esnaf var. Bundaki niyette de kodlu bir çalışma var. Kaldırımları dükkana değil, dükkanı kaldırıma uyduracak bir düzenleme olacak. Bir düzen olması ihtiyacını görebiliyoruz. Bir an önce projelere başlayıp, bitirmek istiyoruz.

“PROJE GÜZEL” DEYİP ŞAHSİ FİKRİNİ ANLATTI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve projenin güzel olduğunu belirten Kozuva, caddelerde bine yakın esnaf olduğunu ifade ederek, “24 esnaf için bin esnafa çıkma işi yanlış diye düşünüyorum. Bana göre bir yola çıkılıyorsa bin esnafın ortak kararı önemli. Esnaf belki caddeye kapanan ara sokaklara kayabilir yer gösterilirse. Güzel bir proje elinize sağlık ama sıkıntı yaşanacak gibi. Bu iki caddedeki düşüncem şahsi fikrim.” dedi.

TEBRİK ETTİ

Caddelerdeki parklanma konusuna da vurgu yapan Kozuva, “Mevcut parklanma kadar otopark alanı yapılacak. Bu daha da arttırabilir. Ya da Şelale Park yerine bir otopark daha yapılabilir. Otoparka ciddi bir ihtiyaç var. Bende dahil herkes gideceği yerin önünde durmak istiyor. Yeraltı yerine katlı otopark yapmak düşünülebilinir. Yola çıkarken benim böyle bir projem vardı seçim dönemimde. Siz kazandınız tekrar tebrik ediyorum. Görseldeki her şey çok güzel az hatalı olması haliyle Çerkezköy kazanacaktır. Dün karşı karşıyaydık bugün yan yana.” ifadelerini kulandı.

“İKİ CADDEYİ BAĞLAYAN SOKAKLARDA DAHİL OLACAK”

Akay ise, “24 kapalı çıkma yapan esnaf var. Bunların dışında sandalyesini, halısını dışarı çıkaran başka esnafta var. Onlarla da gerekli görüşmeleri yapacağız. Hizmet sektörü olan masa, sandalyeli esnaf için tavsiye olarak 2,5 metre çıkın diyebiliriz. Ama karar vermiş değiliz. Bunu hep birlikte görüşeceğiz. Bu kararlara iki caddeyi bağlayan sokaklarda dahil olacak.” dedi.

Editör: TE Bilisim