Çerkezköy Bakış - AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ilk kez basın mensupları ile bir araya geldi.

BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİLER

Eylül ayında yapılan kongre ile AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevine gelen Kamil Çetintaş, yönetiminin Tanıtım ve Medya Birim Başkanı İlhami Yazıcı’nın organize ettiği programda basın mensuplar ile bir araya geldi. Kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Çetintaş, görevi dolayısıyla yönetimini ziyaret eden herkese teşekkür etti. 

“İSTERDİK Kİ, KIZILPINAR’A YAPILSIN”

Kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, devlet yatırımlarının Çerkezköy’e aktarılması ile ilgili sorulan soruya yanıt verdi. Çetintaş, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımları ile alakalı biraz çalıştım. İlk gelen konu yüzme havuzu ile spor sahası Çerkezköy’e, Gençlik Merkezi ise Kızılpınar Mahallesi’ne yapılacaktı. Sonra sorduk, Gençlik Merkezi’nin de Çerkezköy’ün içine yapılacağını öğrendik. Dünde gidip yapılacak alana baktım. Bağlık Mahallesi çevreyoluna cephe 6 dönümlük bir alana yapılacak. Ben şunu isterdim bu hizmet Kızılpınar Mahallesi’ne olsun. Kızılpınar’da Belediye Başkanımızın gösterdiği yer merkeze uzak olduğu için bakanlık kabul etmemiş, başkan da yakın yer vermeyince konu buraya kadar gelmiş. Şuan ihale aşamasında.” dedi.

“AKAY’IN HİZMET YAPAMAMASINI ANLAYIŞLA KARŞILIYORUM”

Çetintaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın pandemi dolayısıyla hizmet edememesini anlayışla karşıladıklarını kaydetti. Başkan Çetintaş, “Bölgemizin bir gün dahi ihmale gelme durumu yok, ne Çerkezköy ve Çorlu ne de Kapaklı ihmale gelmez. Geçmiş dönem pandemi dönemiydi, sıkıntılı süreç yaşandı. Belediye başkanımız hizmetlerinde 2020 yılında bir program yapmış, ama bunlar maalesef pandemiden dolayı yapılamadı. Bunu normal karşılıyoruz. Kendisini eleştirmiyoruz, ama hükümetin hizmetleri yapılmayınca bunu dile getiriyor bunu yanlış buluyoruz. Pandemi sadece belediyeye yok, merkezi hükümete de pandemi var.” ifadelerine yer verdi. 

“BÜYÜKŞEHİR’İN KAMULAŞTIRMA YAPMASI LAZIM”

Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Çorlu suyu ıslahı ile ilgili şöyle konuştu:  DSİ’nin dere olayını araştırdım, belediye başkanının açıklamasını da iyi etüt ettim. Sözleşme yapılmış, kamulaştırma büyükşehir belediyesine ait temizlik DSİ’ye ait. Başkanımız diyor ki, ödemeden dolayı yapılmadığını söylüyor, DSİ başlayabilir diyor. Benim tarlam var buğday ekili, DSİ geldi burayı talan etti. Burada çelişki var, tarla sahibi ne cevap verecek. Kamulaştırma olmadan burada DSİ işe başlayamaz. Büyükşehir Belediyesi burayı kamulaştırmalı. Tapuya gittim, büyükşehirin herhangi bir kamulaştırma talebi yok. Belediye başkanı bir şeyler söylüyor, neyi gizliyor neden gündemi değiştiriyor bilmiyorum. Arada böyle çıkışlar yapıyor ama niye yapıyor. Devlet bir şeyler yapacak tamam ama önce bir bakmak lazım belediye ne yapıyor? Bize bunların anlatılması lazım. 

“ÇAR ÇUR EDİLMESİN BÜTÇE”

Çetintaş, AK Parti eski belediye Başkanı Ali Ertem’in hizmetlerinin üzerine dört mahallede hiçbir şey yapılmadığını söyledi. Çetintaş, “Mesela ben, Bağlık Mahallesi’ne, Yıldırım Beyazıt, Tepe ve Fatih mahallesini gezdim. 10 yıllık AK Parti Belediyesinin ardından buralara bir şey yapılmadığını gördük. Bizim belediye başkanımız 4 mahalle yaratmış, altyapısı ile beraber ama belediye başkanı Vahap Akay, oralarda bir tadilat dahi yapamamış.  Kaldırımlarda iş yapılmış öylece kalmış, Bağlık Mahallesi’ne gittim fotoğraf çekiyorum vatandaş gelip buralara hizmet yapılmıyor serzenişinde bulundu, yani biz Çerkezköy’e belediye başkanının hizmet etmesini istiyoruz. Hiçbir dadaşmaya şahsım olarak girmek istemiyorum, böyle bir yapım yok zaten. Ben olgun davranan bir insanım. Yalnız, Çerkezköy’e yapılmayacak her hizmette karşınızdayım. Bu hizmetler olmuyorsa neden olmuyor diye soracağız, bunu meclis üyelerimiz de soracak. Mecliste yaşananları da bu arada tasvip etmiyoruz. Bundan sonra mecliste böyle bir şey yaşanmayacak. Bunun temennisinde bulunuyorum. Biz belediye başkanından hizmet istiyoruz, yatırım bütçeleri çar çur edilmesin.” dedi.
“PAZARTESİ GÜNÜ BİR ARAYA GELECEĞİZ”
Gazetecilerin Kent Estetik Komisyonu ile ilgili çalışmaları destekliyor musunuz, sorusuna da yanıt veren Çetintaş, “Pazartesi günü Belediye Başkanımız ziyarete gelecek, bize de sunacak. Ondan sonra biz de projeyi gördükten sonra değerlendireceğiz. Görsel olarak her şey güzel, tek tip bir cadde olacak, tabelalar değişecek. Bu çok güzel bir şey. Mesela bana geçen hafta bir konu geldi, esnafın çıkmasını yıkacaklarmış. Pergola ve gölgelik konusu ile ilgili dükkan sahibini şikayet etmişler belediye yıkacak şimdi oraya. Orası gibi Çerkezköy’de 200 tane dükkan var. Sorunun cevabı bu değil, buna bir çözüm bulmak lazım. Bir yıldır mecliste bu konu konuşuluyor. Cadde modern olsun, tek tip olsun istiyorum ama caddenin tek yön uygulamasından Vahap Akay’da memnun değil, bu hatadan dönülmüyor kendisi de pişman biliyorum.” diye konuştu.
“BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN”
Yeni yönetimin yeni çalışmaları neler olacak sorusuna da yanıt veren Kamil Çetintaş, “Görev dağılımımız yapıldı, şimdi kamu ziayretlerimiz olacak. Ondan sonra sahaya ineceğiz. İddiamız şu, dokunmadığımız insan kalmayacak. Vatandaşla hasbihal edeceğiz. Seçim dönemi geldiğinde vatandaş zaten biz beraberdik demesi. Seçimden seçime vatandaşa giden bir yönetim olmayacağız. İddiamız, 2024 yılında belediyeyi ehline emanet edeceğiz. 3 yıl boyunca kapı kapı gezeceğiz.” şeklinde konuştu.
“OY KAYBININ EKSİKLİĞİ BİZDEN KAYNAKLI”
Genel seçimler AK Parti’nin yerelde ise CHP’nin seçilmesini neye bağlıyorsunuz, diye sorulan soruya da yanıt veren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, “Bunu hep konuşuyoruz, bunun eksikliği bizle alakalı. Yüzde 52 genelde oy alıp yerelde alamamak bizim eksikliğimiz. Kendimizi check edeceğiz. Geçmişte demek ki, vatandaşa gidilmemiş. Ben yorulmadan 3 yıl sokak sokak gezeceğim. Yorulmayacağız, iddialıyız.” dedi.

Editör: TE Bilisim