Çerkezköy Bakış - Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde, arama kurtarma çalışmalarından sevindirici bir haber geldi.
Enkaz altında kalan 14 yaşındaki İdil Şirin'le temas kuran ekipler, titiz bir çalışmanın ardından kız çocuğunu sıkıştığı yerden kurtardı ve enkaz altında ilk yardım gerçekleştirdi. Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İdil Şirin, enkaz altından yaralı kurtarılan 105'inci kişi oldu.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İzmir'de arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına destek vermek üzere oluşturulan 10 kişilik bir ekip, Emrah Apartmanındaki arama-kurtarma çalışmalarında en ön safta yer aldı. Ekibin büyük desteği ile idil, enkazdan yaralı olarak kurtarıldı. 

ALBAYRAK’TAN TEBRİK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kurtarma ekibini tebrik etti. Albayrak, “İzmir’de gerçekleşen depremin ardından bölgede bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibimizin canla ve başla arama kurtarma çalışmalarını yürüttüğü Emrah Sitesi Apartmanı’nda, 58. saatin ardından umut dolu haber aldık. Yaralı kurtulan kızımıza acil şifalar dilerim. Enkazdan son vatandaşımız çıkarılıncaya kadar itfaiye ekibimiz bölgede çalışmaya devam edecektir.” dedi.
 

Editör: TE Bilisim